mhwc

.

Till och från Krakow, dag 4.

Publicerad 2013-12-10 20:50:43 i Allmänt

Fredag

En del människor var lite sega på kontoret på förmiddagen. Täta avbrott med påfyllning av vätska och vädring behövdes för att hålla upp tempot i kursen. En av deltagarna var svår att aktivera; det var han som var mest aktiv kvällan innan med kyld vodka och snappsglas.

Till lunch år jag grillad succhini, aubergine och paprika. Det var lite lite, igen, och osalt - det senare lätt att rätta till.

På kvällen vandrade vi runt lite i stadens centrala delar och hittade en mer lokal lokal, Polskie Smaki, där jag åt två olika sorters soppa, en traditionell syrlig (med finskurna bitar av fläsk och bacon), och en med kål och tomat. Båda var riktigt goda, möjligen inte så varma som man hade kunnat önska. Soppa är en tradionell och vanligt förekommande rätt i Polen. Varje måltid med självaktning inleds med soppa; på en del restauranger kan man få en avsmakningsmeny med enbart detta.
Krakow har ett väder som påminner om Linköpings. Det var grått och lite småruggigt; efter lite rundvandrande i staden hamnade jag på hotellet igen. En av mina kollegor hade lite problem med madrassen. Det var en fjädermadrass; en av fjädrarna hade komit loss och stack ut ur kanten. Den skar honom i benet när han satte sig. Blodvite uppstod. Efter att ha pratat med receptionen fick han raskt ett annat, större, rum.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela