mhwc

.

Till och från Krakow, dag 3.

Publicerad 2013-12-08 15:19:39 i Allmänt

Torsdag  
Kontoret har bättre kaffe än té, men som en av kollegorna sa, vi är ett kaffedrickande folk, inte ett tépimplande folk. Det fanns en vattenkokare, muggar, och tépåsar. Två sorters Lipton, gula rutan och earl gray, prydde hyllorna i ett skåp, tillsammans med diverse frukt- och örtinfusioner, inklusive detta horribla roibos som man ser överallt nuförtiden, vilket fördärv...
 
Rummet där jag höll kursen är ett gammalt datorrum. Det finns kylning men ingen ventilation. Trots inte så bra förutsättningar var jag imponerad av deltagarnas uthållighet i den ganska syrefri atmosfären.

Lunchen avåts på det italienska stället igen, det var den enda restaurangen som serverade rätter utan gluten, något som var ett krav för en av kollegorna. Denna gång åt jag musslor gratinerade i skalet med smör, kryddor och ströbröd ovanpå. Det var bra kryddning, men återigen för lite mat. Det kompenserade vi för på kvällen.

EFter jobbet besökte vi en gokartanläggning där man körde runt i en hangar. Bilarna hade tydligen starkare motorer än vanligt och det gick undan i svängarna. Tyvärr var ljudnivån mördande, och avgaserna gjorde luften problematisk. Vis av tidigare gokarterfarenheter avstod jag att köra och nöjde mig med att se spektaklet genom en glasruta, från baren, där ljudet var drägligt och luften gick att andas, och det fanns kyld dryck.

Efter denna chock åkte vi in till stadens centrala delar och åt på restaurang Chtopskie Jadto. Vi beställde in något som serverades för minst fyra personer i ett trätråg, med olika kött, korvar, kåldolmar, kyckling, potatis... öl i tillbringare som byttes ut så fort de blivit tomma. På slutet av måltiden serverades det massor av kall vodka i små glass, jag gissar två centileter styck. Det var en hel del sådana. Efter detta gick vi till en bar vars namn vi lika gärna kan glömma, den låg runt hörnet från hotellet, där det var mer öl och vodka och drinkar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela