mhwc

.

Till och från Krakow, dag 2.

Publicerad 2013-12-07 22:34:00 i Allmänt

Onsdag

Frukosten är av (liten) buffétyp. Man kan beställa saker som inte finns på buffén, t.ex stekta ägg och äggröra. Brödet var genomgående lite för torrt, även det skivade ljusa som passade i rosten. Det fanns två sorters korv, bacon, och vitt bröd stekt i smör (vilket kallades för "french toast") i en varmhållare - som höll det knappt ljummet. På en tiogradig skala skulle jag ge frukostbuffen en sjua.

Vi åkte förbeställd taxi till och från kontoret, varje dag. Det lär annars vara bra allmänna kommunikationer i Krakow, men vi provade dem aldrig. Spårvagnarna var ungefär som de jag sett i Norrköping och Göteborg på 80-talet. Biltrafiken är intensiv och det gäller att ta för sig och vara väldigt tydlig med vad man har för avsikt, annars blir man stående och ignorerad.

Vi åt lunch på samma ställe alla tre dagarna. Det var en lokal restaurang med huvudsaklgen italienskinspirerad meny. Första dagen åt jag saltimbocca på kycklingbröst, parmaskinka och salvia. Den serverades med kokt broccoli med vitlök och en aning chilipeppar. Det var en god anrättning, men jag upplevde portionen som liten. Mina kamrater provade pasta bolognese och risotto, vilka var båda trevliga och goda.

På kvällen promederde vi från hotellet till en välkänd restaurang nära slottsområdet: Pod Wavelem. Där är maten god, riklig och billig. Jag åt någonting kallat "officer's platter" på engelska i menyn. Det var en helt enkelt enorm mängd kött av olika sorter på ett träplanka, med ris, friterad potatis och två sorters kål under. Det lokala ölet var nästan lika lättdrucket som oktoberfestöl...

Restaurangen är populär. Vi kom tidigt, strax efter 18, och slapp vänta; normalt rekommenderas att man reserverar bord här. Rökning är tydligen inte tillåten inomhus, men det röks en hel del utanför och det kommer med en viss arom in.

EFter denna gedigna måltid strosade vi genom centrum och sammanstrålade med några arbetskamrater. Vi besökte en bar pch drack några öl; det var inget särskilt med vare sig den ena eller det andra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela