mhwc

.

På grillen

Publicerad 2013-08-17 16:52:49 i Mat

Idag blev det både röding och regnbåge (hel fisk, urtagen, med huvudet kvar) på grillen, två av varje, med eneträ för rök. Fisken var välsaltad inuti och fyld med frysta dillstjälkar. För att undvika att det fastnade i gallret lade jag dubbelvikt aluminiumfolie under varje fisk; det hjälpte till när de skulle lyftas av efteråt också.

Lagret med briketter var lite drygt dubbelt, och 30 minuter under lock visade sig vara en perfekt tid. Fisken låg 10minuter efter grillningen innan servering. Den var mjuk, mjäll, och saftig.

Till den serverade vi kokt nypotatis av sorten "prinsess" och några sallader, bland annat en fänkål och äpplesallad: transparant blanche och fänkål skivat tunnt med mandolin, och med en citronette på.

Alla närvarande åt tills de var fyrkantiga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela