mhwc

.

Blodhasselnötter.

Publicerad 2012-09-23 15:34:34 i Allmänt

I svensk lagstiftning finns en del att läsa om hasselnötter; det är uppenbart att nötter har haft ett ekonomiskt värde. Till exempel är den inte tillåtet som en del av allemansrätten att plocka nötter. Jag vet inte hur mycket hasselnötter det odlas i Sverige idag för kommersiell hantering. Jag misstänker att det inte är mycket. Idag är hassel mest ett sly, eller så finns det enstaka träd som prydnad i trädgårdar, vanligen som trollhassel.
 
En annan hassel som finns i våra trädgårdar är blodhasseln. Den har ett fint rött bladverk och är riktigt dekorativ. Även den sätter nötter. De är mindre än hasselns nötter, och har mer större svepeblad, så pass att hela nöten är dold. Det gör att nöten har mindre benägenhet att ramla ur och försvinna när den är mogen. Nötterna är mycket goda, med en lätt röd ton på ytan.
 
Här är en bild på ett par nötter dolda i svepeblad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela