mhwc

.

Sås och pasta.

Publicerad 2012-06-02 14:13:47 i Mat

Efter att ha sett ett program där två äldre italienska herrar lagar och äter god mat kände vi oss inspirerade och svängde ihop en pastasås. Det blev faktiskt riktigt gott.

Smält lite smör i en kastrull och fräs hackat sidfläsk i det. Tillsätt hackad lök och vitlök och låt hacket smälta tills det blir genomskinligt. Krydda med nymals svartpepar och torkad basilika. Tillsätt en burk krossade tomater och låt det koka ihop. Hacka färsk basilika och rör ner; ta grytan av värmen. Servera på nykokt pasta och riv över lite 40-månaderslagrad prästost.

Till detta drack vi isté. Brygg en kanna Earl Grey Creme(1) och låt svalna tills det är kylskåpskallt. Tvätta en lime och skär den i bitar; kläm ur dem i en tillbringare. Lägg i de urklämda bitarna. häll på 3dl av det kalla téet, fyll på med 7dl kallt vatten. Téet blir bättre om det får stå nogon timme innan det dricks.

____
1/ Inköpt på teboden i Linköping; téet är ur Kahls Kaffes(2) sortiment.
2/ Kahls Kaffe säljer faktiskt té. Vem kunde tro det?!?Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela