mhwc

.

Ingen reklam, tack.

Publicerad 2011-09-24 16:49:39 i Allmänt

Jag har beställt en skylt. Den ska sitta på brevlådan, och den kommer att minska mängden reklam - hoppas jag. Jag har egentligen inte så mycket emot konceptet reklam, men utförandet stör mig. Jag misstänker att de som gör reklamen har ett IQ som är ungefär lika stort som deras skonummer(1). Reklamen förolämpar min intelligens.

Om man kan säga att den reklam man får i tryckt form i brevlådan är korkad, så är det ändå inget jämfört med det som visas på TV. Där kommer jag undan genom att titta på enbart TV1 och TV2 direkt, spela in allt annat jag är intresserad på hårddisken i digitalboxen och sedan spola förbi reklamen när jag tittar. Som det heter i en reklam för "trippelplay" vi telefonjacket(5): TV som jag vill ha det, när jag vill ha det.

Det som slutligen fick mig att bestämma mig för att sätta upp en skylt är att posten har börjat lägga kuverten adresserade till oss i reklambunten. Förut kunde jag bara kasta den, nu måste jag plocka igenom högen noggrant; det kan ju gömma sig en räkning mellan erbjudandet om snabba gratis lån för folk med betalningsanmärkningar(7) och bladet om vad Östensson i Motala säljer extra billigt denna vecka(8).

Nu återstår bara att se om skylten får någon effekt. Hoppet lär vara det sista som överger människan.

____
1/ I klassisk svensk skala, där en vuxen man inte sällan har storlek 45(2).
2/ Märkligt nog är italienska skor med samma storleksstandard mindre än motsvarande svenska skor(3)(4).
3/ I min erfarenhet.
4/ Svenska, italienska, ... de tillverkas väl troligen i Kina allihopa.
5/ Telefoni, bredband och TV. IP-telefoni - med den kända bristen på talkvalitet, och problemen för 112 att veta var man ringer från när man behöver dem. TV som kommer att störa bredbandet om bredbandet är snabbare än 2Mbit/s(6).
6/ Det har telefonförsäljaren faktiskt medgett.
7/ De måste tro att jag är dum.
8/ Chansen att jag ska åka till Motala och handla är försumbar. Varför delas den reklamen ut i Mantorp, där vi har Citygross? Det lär inte vara en enda människa som åker till Motala bara för att handla hos Östensson.

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela