mhwc

.

Hösten är här.

Publicerad 2011-10-15 12:39:51 i Mat

Hösten är här i hela sin härlighet och i butiken har det dykt upp pumpa. Av en butternutpumpa(1) har det blivit ugnsgrönsaker och soppa. Finessen med en pumpasoppa är att den kan kryddas upp precis som man vill och det blir ändå bra. Idag blev det kokosmjölk, apelsin, ingefära, och chili.

____
1/ Inköpt tidigare; den har fått mogna extra i mitt kylskåp en stund.

Självskanning.

Publicerad 2011-10-08 19:09:03 i Allmänt

För rätt länge sedan skaffade jag ett kort på citygross i Mantorp. Med det fick jag tillgång till en del specialpriser; jag har säkert sparat några kronor genom åren på att använda det. Nu har butiken infört självskanning(1). För detta måste man ha ett citygrosskort, men det måste också till en särskild aktivering. För den aktiveringen måste man fylla i en ansökan där man anger sitt namn och perssonnummer - och skriver under. Man ska också legitimera sig(2). På baksidan av bladet finns en avtalstext. I slutet av den texten står att Citygross har rätt att ensidigt ändra innehållet i avtalet, utan att berätta det för dig.

Jag skrev inte på.

Men det var jag rätt ensam om, kan jag säga. De flesta jag såg läste inte ens avtalstexten utan skrev bara på och så var det bra med det.  Återigen får jag bekräftat det jag länge förfäktat: folk är idioter.

Jag förutsäger att de bra kortpriserna framöver bara kommer att finnas för de som kör självskanningen. Jag förutsäger också att Citygross inte kommer att ändra avtalstexten så att de har rätt till dina organ, eller att du ska betala 10% av din bruttinkomst till dem. Det är nästan så att jag önskar att det hände - men bara nästan.

____
1/ Den bärande idén är att flytta jobb från personalen till kunden så man kan ha färre anställda och högre vinst. Inte alla uppskattar tilltaget.
2/ Just den detaljen kunde man tydligen slippa; medan jag stod vid disken och läste på bladet med ansökan var det en kund som sa att hon inte hade legitimation med sig. Citygrossgrabben sa att "men då hoppar vi över det". Strålande. Det är nästan så att jag är frestad att utnyttja detta - nästan.

Kålrotsgryta i repris.

Publicerad 2011-10-08 13:15:17 i Mat

Vi fick en bunt med mjälla små kålrötter av svärmor häromsistens och nu har vi gjort gryta på dem. Några hackade baconskivor fick fräsa i lite flott och sedan hällde vi i en stor finhackad lök. När den mjuknat hällde vi i de skivade kålrötterna, hällde på vatten och la i en buljongtärning. Sedan fick den koka en timme.

God mat. Bra mat. Billig mat. En av mina favoriter. Det är perfekt mat en sval höstdag.

Jag har skrivit om den tidigare. Originalreceptet använder majrovor; det ska jag också prova någon gång.

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela