mhwc

.

Slöfocksmat.

Publicerad 2011-11-20 14:50:48 i Mat

Det är nog inte en hemlighet att jag mest handlar på Citygross i Mantorp, vilket gör att min mathållning starkt influeras av vilka extrapriser de har. I veckan hade de mycket billig rimmad fläsklägg. Jag köpte full ranson(1). De fick koka några timmar i en stor gryta medan jag tittade på TV. Sedan kokade jag rotfrukter i buljongen medan jag tittade på TV(2). Det blev mycket mat på liten ansträngning. Strax ska jag göra mer i samma stil; en Ouso Boco(3).

____
1/ Max två per hushåll, hur de nu ska veta det. Inget hindrar den intresserade från att gå in och handla många gånger, eller ha med hela familjen som alla handlar två var. Jag förstår att de inte vill att någon köper upp allt, men den här metoden fungerar helt enkelt inte.
2/ I hela 20 minuter; om man skivar rotfrukterna fint till exempel med hjälp av en mandolin så kokar de klart fort.
3/ Jag föredrar oxlägg framför kalvlägg och den får gärna vara mörk i köttet. Det blir mer smak så.

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela