mhwc

.

Strömming och sill.

Publicerad 2011-05-01 12:53:50 i Mat

Så var då den senapsgravade strömmingen slut för den här gången. De sista filéerna lades på skivad, kall, kokt, uppvärmd potatis av fastare sort i bästa gourmetmatlagningsprogramstil(1). Det var ljuvligt gott.

När jag gjorde senapsströmmingen passade jag också på att lägga in strömming. Jag använde samma bas av ättika, socker och vatten som senast till min citronsill(2), fyllde på med kryddpeppar och skivad lök och ställde burken i kylskåpet en vecka. Idag har jag passat på att smaka på den också, och den är god, men inte riktigt lika god som sillen brukar bli. Den är betydligt mildare och jag hade föredragit en starkare syra och sälta. Sillen brukar också vara betydligt fetare och vinner en del på det också, Jag tror ändå inte att den här omgången inläggning kommer att vara särskilt länge...

____
1/ Ingen särskrivning här inte!
2/ Samma bas som till min julsill.

Kommentarer

Postat av: Vera

Publicerad 2011-07-11 08:05:08

Skitsnygg sida! Hur ofta brukar du uppdatera den?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela