mhwc

.

Båt på engelska floder: dag 4.

Publicerad 2011-06-25 19:16:00 i Resa

Dag 4: 2011-06-12, söndag.

Den fjärde dagen följde vi floden Thurne ner till Thurnemouth och sedan Bure ner till Yarmouth. På vägen passerade vi Stokesby där vi hade tänkt äta lunch på The Ferry Inn. Tyvärr var vi för tidiga så vi fick istället avnjuta té med smörgåsar och scones med marmelad och "clotted cream" på Riverside Tea Rooms som låg strax bakom pubben. Här är några fotografier av lunchen:


Framåt slutet av eftermiddagen närmade vi oss Great Yarmouth. Här började vi märka av strömmarna i floden. En sak som gör området lätt att åka runt i med båt är att det inte finns några slussar. Det gör å andra sidan att man märker av tidvattnet. Långt uppe i floderna, som i Wroxham, Potter Heigham och Norwich, märker man inget av det. Närmare Great Yarmouth däremot är det väldigt tydligt; det kan vara en skillnad på 210cm mellan låg- och högvatten. Det ger starka strömmar. Bästa tiden att anlända är en timme efter hög- eller lågvatten; då är strömmarna som minst.

Det här gör det naturligtvis besvärligt att lägga till över natten. Vi valde att lägga till vid Great Yarmouth Yachtstation där det finns personal som kan kolla hur man fått till det och hjälpa en med att justera det. De var väldigt trevliga och hjälpsamma.

Här passade vi också på att använda duschfaciliteterna innan vi gjorde staden. Nytvättade, nyrakade och väldoftande handlade vi mer frukostmat, och passade på att besöka strandområdet mot nordsjön. Det är ett stort rekreationsområde för britterna, litegrann som Brighton. Här finns t.ex en nöjespir, Britannia Pier. Vi tog en tur ut på den, men det var inte så mycket som roade oss där och vädret hade blivit sämre. Vi stannade till på The Pier Taverna där jag drack en 'perry' och Jens en cider, båda av märket Gaymers. De var rätt milda och utan särskild karaktär.Middag avåts på The Gallon Stop, en pub i närheten av båten. De hade god vällagad mat, till och med något så ovanligt (för England) som lagom tillagade grönsaker. Efter maten lärde Jens ut hur man blandar en Long Island Ice Tea, och sedan var det dags för återtåg till båten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela