mhwc

.

Båt på engelska floder: dag 1.

Publicerad 2011-06-25 12:23:50 i Resa

Dag 1: 2011-06-09, torsdag

Uppstigning 0400 för att packa det sista lilla. Bil till Linköping 0430, byte till annan bil i Linköping 0500, avfärd mot Arlanda. Naturligtvis var det trafikproblem i Stockholm, med köer som började före 0700 redan vid Kungens Kurva. De lättade inte förrän strax efter Norrtull. Incheckningen på Arlanda gick smidigt, men som vanligt fastnade jag i säkerhetskontrollen; larmbågen tycker inte om mig.

Flyg till Schiphol, där vi väntade åtskilliga timmar innan det var dags för flyget till Norwich. Vi åt lunch i "Food Court" och satte oss sedan på Starbucks med varsin bok. Deras Earl Grey var helt ok, deras chokladtårta däremot var extremt torr och kan inte rekommenderas. Jag provade deras "Chai Tea Latte" efter att ha frågar dem om den innehöll socker. De sade att det gjorde den inte. Det var inte sant.

Vårkyckling med pommes, sallad, och en öl.

För att flyga till Norwich fick man dels passera en passkontrol, dels en ny säkerhetskontroll. För ovanlighetens skull gick det bra att gå igenom larmbågen. Flygtiden var 30min. Norwich må ha en internationell flygplats, men den är liten, ungefär som Norrköpings flygplats. Efter att visat passen och blivit utfrågade av en civilklädd immigrationspolis tog vi en taxi till hotellet. Trafiken var helvetisk.

Hotellet, Holiday Inn, låg vid fotbollsstadion och man kunde se del av planen från hotellkorridoren på de övre våningarna. Bra rum, bra sängar, bra frukost. Kvällsmaten åt vi på en restaurang som serverade meze och som låg cirka tio minuters promenad från hotellet.

God mat i Norwich.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela