mhwc

.

Godis!

Publicerad 2011-01-26 12:45:42 i Mat

Ta en burk(1) med kronärtskockshjärtan och välj ut de med en ordentlig bladdel. Ställ dessa upp och ner på ett hushållspapper och låt rinna av.  Dela en citron, pressa den över en skål och gröp ur köttet med en sked. Ställ de avrunna kronärtskockshjärtanen i citronsmeten och låt dem suga i sig. Ät direkt, eller med lite salt på.
____
1/ På Citygross säljer de gigantiska burkar med kronärtskockshjärtan, 1,5kg avrunnen vikt!

Återträff.

Publicerad 2011-01-25 19:22:41 i Allmänt

I förra veckan fick jag ett brev från klassfest.com(1). Det är andra gången jag får en annonsering om klassåterträff för grundskoleklassen(2); jag gick på den första. Det var på nöjesetablissemanget Palace i Norrköping, med förfest på Harrys. Då var det en massa klasser med; nu verkar det bara vara vår klass, och det verkar bara vara Harrys bokat. Det är lite mindre kan man säga.

Med i brevet fanns en lista med namn, hemort och telefonnummer. Det var som gjort för lite Internet-stalking; för att göra det lite mer sportsligt plockade jag inte fram katalogen med personnummer utan nöjde mig med diverse sajter som facebook.com, hitta.se, eniro.se, linkedin.com och birthday.se.

Jag hade förväntat mig att iallafall några gamla klasskamrater skulle få bevara sin anonymitet, men icke så. Störst avslöjande kraft hade birthday.se. Sök till exempel på dig själv, och tryck sedan på knappen "vilka andra bor här" så får du se vad jag menar. I just det här fallet var det mig till nytta, men jag är inte förtjust i finessen; det blir för enkelt.

Det visade sig när jag sökt färdigt att tre av oss gamla klasskamrater har doktorerat. Det var inte rikigt vad jag väntat mig; klassen kom huvudsakligen från ett område som nog närmast får beskrivas som proletärt och med mycket socialt elände. Det har dessutom hänt en hel del sedan förra återträffen; då bode väldigt många kvar i, eller nära, samma område som vi växte upp i. Nu var det betydligt större spridning.

Om jag ska gå på klassåterträffen? Troligen inte; jag har fått reda på tillräckligt genom att surfa, och tror att jag ska kunna träffa en del av de gamla kamraterna enskilt.____
1/ Förra gången hette det klassträffen.com eller något sådant; de har sedan blivit/köpts upp av stayfriends, etc.
2/ Jag undrar när det ska komma ett liknande erbjudande för gymnasieklassen.

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela