mhwc

.

En femtiotalsklassiker.

Publicerad 2011-12-31 11:07:53 i Mat

Vi har gjort radiokaka som vi tänkte ha till efter nyårssupén(1) i kväll. Recept:

2 ägg
2 dl florsocker
150g kokosfett
1dl kakao
250g mörk blockchoklad
fingerkex

Vispa ägg och florsocker pösigt. Klä en bakform med plastfolie. Smält kokosfett, kakao och choklad i ett vattenbad. Om du känner för det, smaksätt chokladsmeten med till exempel kaffepulver, apelsinzest eller lite mint. Rör ner chokladen i ägg/sockersmeten. Häll lite smet i den plastade formen och stryk ut. Lägg ner kex i formen, häll på smet, stryk ut, lägg i kex, etc. Avsluta med ett chokladlager. Ställ in formen i kylen några timmar innan servering.

____
1/ Det gäller att hålla stilen året ut; har vi nu ätit god och bra mat hela året kan vi ju inte avsluta med en hamburgare på McDonalds heller!


Dagens ivärldsproblem: storleken på äggkartongen.

Publicerad 2011-12-18 10:29:39 i Mat

En sådan där grej som man vänjer sig vid att ha är äggkokaren. Efter att ha fått en dylik tingest i gåva ett år har vår äggkonsumtion gått upp en del. Det är lätt att koka ägg på söndagseftermiddagen och ha med ägg i lunchlådan i veckan.

Men min äggkokare tar 7 ägg, och äggkartongerna i matbutiken har 6, 10, 12, 18 eller 20 ägg. Då tänker jag att vore det inte dags att äggproducenterna anpassade sig och började sälja ägg i multiplar av 7? Här skulle skrivas mejl till äggproducenternas riksförbund(1)!

En sökning senare på prisjakt.nu ställde jag in övertalningskampanjen; det finns tydligen äggkokare med plats 3, 5, 6 och 7 ägg. Dessutom måste jag ju inte fylla kokaren; det är möjligt att bara koka 6 ägg. Eller till och med 1.


____
1/ De finns inte. Och detta ska vara Sverige? Har inte vi ett riksförbund för allting?

Scener ur en vardag.

Publicerad 2011-12-03 13:19:41 i Allmänt

Den gamla ringklockan gav upp och det blev inte längre något "ding dong" när man tryckte på knappen. Eftersom jag hade en elektriker här för en del andra saker bad jag honom ordna ringklockan också. Det nya systemet fungerar fin-fint och det låter precis som hos så många andra hushåll, ety det blev en storsäljande modell från Friedland. Ett litet aber dock; namnskylten på den yttre enheten har kommer med en text man förväntas byta - om man inte heter Friedland... det krävdes i princip en demontering av installationen för att göra det, men sedan igårkväll står det rätt namn där.

Och nu är det dags för lite sarkasm:

Jag har fått ett mejl från geanhob@adventureunlimited.org, där jag erbjuds 400€ på "Virtual VegasClub", så snart jag registrerat mig och gjort en första insättning. Generöst nog finns det länk man kan klicka på i mejlet. Oturligt nog fungerar den inget vidare, men med tanke på att den inleds med 'http://www./nl/?' ska man kanske inte ha för stora förhoppningar; det saknas något väsentligt mellan 'www.' och '/'. Brevet är dessutom daterat 2002-05-31. Jag undrar, vad är erbjudandet värt i dagens penningvärde, och gäller det fortfarande?

Slut på sarkasmen.

Till lunch idag blir det fylld bläckfisk. Det fanns två ungefär 30cm långa exemplar av åttaarmad bläckfisk i fiskdisken på Citygross; de ligger nu och kokar i en kryddig tomatsås efter att ha fyllts med diverse godsaker. Mums!Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela