mhwc

.

Andra téer.

Publicerad 2010-05-27 22:52:17 i Mat

Jag har varit på teboden och handlat. De har ett helt enkelt enormt sortiment. För ovanlighetens skull köpte jag inte det georgiska té som säljs under namnet "ryskt", utan det blev lite georgiskt te sålt under namnet "georgiskt", lite afrikanskt te, och så ett kinesiskt te med bulgariska rosenblad i.

Ja, ni läste rätt. Jag har handlat ett smaksatt té. Världens undergång är nära(0).

Rosenté är för mig närmast dekadent. Torkade rosor har en kombinerad lukt/doft av sönderfall och parfym, och så kan nog det här téet också uppfattas. Av fyra olika personer som provade en kopp av detta på jobbet var en kraftigt avvisande, två tyckte det var ok så länge det var riktigt hett(1), och jag tyckte det var bra som omväxling.

Kanske något till Lysatorfikat härnäst...

____
0/ Jaja, jag har ju köpt citronté, earl gray cream, lapsang, etc. utan att apokalypsen inträffat förr.
1/ Det svalnar naturligtvis direkt när man häller mjölk i. Gör inte det.

Eftermiddagsträning.

Publicerad 2010-05-25 08:29:45 i Fysisk aktivitet

Igår blev det träning på eftermiddagen istället för på morgonen. Jag brukar träna tidigt; dels är det en bra start på dagen och man kommer igång, dels är det ofta svårt att avgöra när arbetsdagen tar slut. Det kan inträffa både det ena och det andra som gör att man blir kvar länge. Sedan är det ju så i Luthersk/Calvinistisk anda att man är en bättre människa ju tidigare man stiger upp också...

Det har varit några veckor med eftermiddagsträning på sistone, och jag tycker att de passen har gått ovanligt bra(0).  Jag bokför det på att det tar längre tid; det är mer folk i gymmet så jag kan inte vara säker på att kunna köra mina vanliga "super set"(1). Det blir helt enkelt mer vila i passet, och det märks.

____
0/ Men bäst går passet om jag är arg när jag börjar.
1/ Vanligen varianten 'antagonistic supersets', men ibland 'staggered'.

Plommonsås.

Publicerad 2010-05-23 11:18:50 i Mat

I frysen hittade vi en påse med urkärnade körsbärsplommon(1). Vi tinade dem, drog av skalen(2) och kokade ihop dem med lite kryddor och sötade med sirap. Det blev en helt fantastisk sötsur plommonsås, till vilken vi åt ris och sidfläsk kryddat med kinesisk femkrydda. En riktig höjdare.


___
1/ De växer vilt lite här och var i landet. Körsbärsplommonet och slånen lär vara föräldrarna till våra stora trädgårdsodlade plommonsorter.
2/ Extremt lätt gjort på de frusna frukterna, de ligger liksom löst på fruktköttet.

På LinCON.

Publicerad 2010-05-15 10:01:15 i Allmänt

Jag sitter på LinCON, i tebaren. Tébaren är ett trivselhöjande initiativ; några ideella krafter ser till att det finns gratis té på konventet. I år är jag en av dessa ideella krafter. Med lite olika människor inblandade som har lite olika dygnsrytm håller vi öppet större delen av dygnet; vi saknar dock någon/några för ett rent nattpass.

Det bryggs ungefär 100 kannor té per dag, dvs kanske en 170-200 liter. Vi har fyra sorter: Darjeeling First Flush, Sencha Lime, ett smaksatt Rooibos, och en särskild LinCON-blandning. Den innehåller jordgubb, kiwi och gräddkola. Det téet är det mest populära; det bryggs lika mycket av det som de andra tillsammans. Vi har funderat lite på hur mycket av detta vi själva dricker. :)

Kom gärna förbi och ta en kopp, vi serverar vem som helst som har en kopp att bli serverad i. Man kan köpa kopp på konventet, och från konventets perspektiv är det säkert så det är tänkt.

Det är en väldans blandning på folk på konventet. Förr var det mest grabbar i universitetsålder på konventen och jag var en av dem. Nu kommer det föräldrar med barn, i alla olika åldrar, och det är närmast 50% tjejer, i allafall i vissa ålderskategorier. Det är inte så mycket rollspel på konventen längre heller, det är mycket bredare och omfattar i princip allt spelande, utom sådant som poker och roulette....

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela