mhwc

.

Ny affärsidé.

Publicerad 2010-03-25 16:56:55 i Allmänt

Tydligen kan man identifiera brottslingar på hur de knappar på ett tangentbord(1). Jag ser en affärsidé: man tillverkar en låda som kopplas in mellan tangentbordet och datorn som översätter ditt naturliga mönster till ett annat. Skönsvärdet får bli något neutralt, som "robot typer", men man kan köpa andra profiler. T.ex kan man tänka sig att sälja "celebrity packs". Föreställ er att peta på ett tangentbord som Arnold Scwarzenegger! Jag kommer att bli rik! Rik!

.. och kom ihåg var ni läste om det först. :)

____
1/ Jojo. Säkert!

08-12209511

Publicerad 2010-03-25 12:28:31 i Allmänt

Häromdagen när jag kom hem på kvällen hade jag ett missat samtal från numret 08-12209511 på telefonen. Det fanns dessutom ett meddelande på telefonsvararen. Jag spelade upp det, och det visade sig vara en telefonförsäljare som ville sälja något från Boxer. Det är första gången jag varit med om att en telefonförsäljare talar med telefonsvararen.

Sedan upptäckte försäljaren tydligen att det inte var en människa han pratade med och la på.

Av detta kan man dra diverse slutsatser:
1/ Det är ett telemarketingföretag.
2/ De använder robotupprigning,
3/ Deras robot fattar inte att min telefonsvarare är en telefonsvarare, utan tror att en människa svarat.
4/ De har en så dålig matchning av antal försäljare och antalet samtidiga utestående uppringningsförsök att telefonsvararens hela hälsningsfras, inklusive ton, hinner passera innan en säljare finns ledig.

Det här bryter grov mot "god marknadsföringssed". Just det här förbannade skitföretaget heter Excelsior Group AB(1) och finns i Stockholm.

Jo, jag har ringt Boxer och sagt att jag inte tycker de ska köpa tjänster av företag som bryter mot god marknadsföringssed; jag har alltså inte enbart gnällt i blogosfären. :)

____
1/ Google på nummret, följ träffen till flashbacks forum.

Minister Pudel.

Publicerad 2010-03-24 19:17:11 i Politik

Vår nuvarande justitieminister moderata heter Beatrice Ask. På ett seminarium i riksdagen i 2010-03-14 om prostitution uttryckte hon åsikten att man skulle skicka färgglada avslöjande kuvert till de män som är misstänkta för att ha köpt sex. Jag blev lite fundersam. Bortsett från att man som misstänkt ju inte är dömd och ens skuld inte bevisad, undrar jag om just detta brott motiverar en offentlig skampåle. Det finns andra brott som jag tycker är värre, som t.ex våldtäkt och mord. Om sexköpare ska skämmas ut på detta sätt, varför inte andra grövre brott? Vad sägs om förskingring av offentliga medel? Skattefusk? Trolöshet mot huvudman?

Sedan undrar jag, Beatrice Ask var ju klar med att det var män misstänkta för sexköp(1) det handlade om. Hur blir det då med kvinnor misstänkta för samma brott? Är det skampåle där också? Och om man inte har någon familj att skicka dessa grälla kuvert till, slipper man då? Hur tänker hon hantera när folk som skämt skickar tomma grälla kuvert till folk och fä så att brevbäraren/postutdelaren/internposten får något att prata om på fikat? Hur tänker hon hantera det när hon själv får ett sänt, tomt, kuvert?(2)

Nej, det där var osedvanligt dumt, och efter att hon schavotterats i pressen för det har hon nu gjort en pudel. Nu hävdar hon att det var olyckligt, att hon tolkats illa, att det inte var så hon menat, och att det vore bättre om man koncentrerade sig på det som var vikigt i hennes framträdande. Avgå tänker hon inte heller.

Där ser man. Så... oväntat. Personligen anser jag att det är troligt att hon faktiskt sa vad hon egentligen tyckte, och om man uttrycker sådana åsikter ska man inte vara justitieminister. Men det är klart, jag kräver ju integritet av mina politiker.

Sedan hade då Bodström mage att uttala sig: "Det är bra att Beatrice Ask nu backar, men det är oroväckande att det tog sex dagar för henne att förstå det som alla andra insåg direkt, säger förre justitieminister Thomas Bodström (S) till TT.". Och det ska han säga, som ligger bakom IPRED och EUs datalagringsdirektiv.

Nu väntar jag på en justitieminister som tar tag i rättsäkerheten; parkeringsbolagens hanterande av p-böter är en skandal!

____
1/ Det står iofs inte i artikeln jag länkar till, men det hörde jag på TVs nyheter istället.
2/ Det skulle komma, var så säker.


UNR 9.10 + SE W715 = Nät över 3G.

Publicerad 2010-03-16 19:32:25 i Datorer

Idag har jag provat att använda min mobiltelefon som trådlöst modem till min nätbok (Acer Inspire One) som kör Ubuntu 9.10 i form av UNR Ubuntu Netbook Remix. Min mobiltelefon är en Sony-Ericsson W715; den klarar 3G(1) och GPRS/EDGE(2). Man behöver också ha stöd för datatrafik via sin operatör. Jag har Telia, och från deras WWW-sidor kan man få de flesta inställningarna som måste till skickade direkt till telefonen. Det krävs också att man gör några manuella inställningar:
  • Inställningar -> Kommunikation -> USB -> Ange standardläge, välj "Andra op.system".
  • Inställningar -> Kommunikation -> USB -> Avancerat -> Internettillgång, välj "Internet via tfn".
  • Inställningar -> Kommunikation -> USB -> Avancerat -> USB-datakonten, välj något lämpligt.
I datorn fick jag också göra lite arbete. Under "System" valde jag "Nätverksanslutningar" och sedan fliken "Mobilt Bredband". När jag klickade på "Lägg till" kom det fram några skärmar där jag fick fylla i lite data, vanligen från en lista med bra skönsvärden. Efter det kopplade jag in telefonen med hjälp av en USB-sladd och startade nätverket.


____
1/ "3G" omfattar 3G (max 2Mbit/s),  3G+HSPA (max 14.4Mbit/s nedlänk), och ända upp till 42Mbit/s med magiska ord som QAM-64, MIMO, HARQ och HSDSCH. Någon som minns när Telia ville att man med "bredband" skulle mena "512kbit/s eller mer", och resten av verkligheten tyckte det handlade om minst 2Mbit/s? Det var tider det!
2/ Teoretiskt kan man väl använda  GPRS (56-114kbit/s), men utan EDGE (max 384kbit/s) står man kanske ut med enbart text. Det var väl ok då BBSer var hett och Gopher var det senaste i internetprotokoll, men knappast nu.

Hunden som konst-kritik.

Publicerad 2010-03-10 18:00:59 i Allmänt

Svenska Dagbladets nätupplaga citeras Lars Vilks i samband med hotet mot honom med anledning av konstverket(1) där han framställer profeten Muhammed som rondellhund:

Man måste få vara kritisk mot alla religioner, det kan inte finnas ett undantag kring Islam.

Jag håller med om att alla religioner får tåla att kritiseras, precis som stater, människor, etc., men jag har lite svårt att se rondellhundar som kritik...

____
1/ Konst är konst om konstnären eller etablissemanget anser att det är konst. Välkommen till postmodernismen.

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela