mhwc

.

Dag 1: Till Colmar

Publicerad 2010-06-26 15:19:51 i Resa

Dag 1:
Hotellets bufféfrukost höll hög klass; det fanns allt. Av de hotell jag bott på hittills är det bara Clarion på söder i Stockholm som haft en större frukostbuffé; där fanns till och med japansk frukostmat.

Arlanda har numera ett upplägg där alla tvingas checka in sitt bagage med hjälp av en maskin. Det är naturligtvis kö till dem, och jag såg en tysk herre med synproblem som inte klarade av att läsa texten på skärmen. Efter att man fått sitt bordningskort och remsor till väskorna köar man sedan för att lämna in väskorna. Sedan köar man till säkerhetskontrollen. Sedan köar man vid bordningen av planet. Det var överbokat; innan vi tilläts gå på var tre personer tvungna att acceptera att ta ett senare plan.

På vägen mellan säkerhetskontrollen och porten till flygplanet tvingas man gå igenom försäljningsarean. Det var en viss doft av parfymer där; jag kan tänka mig att det inte vore så trevligt för de som är allergiska.

Själva flygresan gick bra. I Frankfurt när vi kom vi av planet hamnade vi till min förvåning i samma område som folk väntade för att få gå på plan. Jag har inte varit med om det tidigare; de två flödena brukar vara separerade(1). Bagageuthämtningen gick smidigt, vi hittade mötesplatsen för gruppen, busschauffören dök upp (något försenad) och den luftkonditionerade bussen tog oss till hotellet i Colmar med en halvtimmes paus på vägen. Hotellet, Hotel Turenne i Colmar, har fri wifi(2).

Hotellrummet var litet, med udda vinklar överallt. Det fanns ett askfat på en hylla, vilket kanske förklarar en del av lukten... men samtidigt deklarerade hotellets informationsmaterial att om man röker på rummet kostar det en natt extra. Heltäckningsmattan hade en parfymerad lukt som naturligtvis genomsyrade rummet. Man kunde öppna fönstret, men då stannade luftkonditioneringen. Det var snedtak i hela rummet, inklusive badrummet, till vilket det inte fanns en riktig dörr. Istället var det en vikdörr i brun plast.Innan kvällsmaten var det en liten guidad tur av staden. Colmar är en mycket gammal stad och full med pittoreska hus i korsvirke, trånga gator, udda vinklar. etc. Turen slutade vid en restaurang där vi satte oss i den lilla trädgården bakom; den hade vinrankor som tak. Därpå följde en trerätters måltid.
Till förrätt fick vi grillad getost på rostat vitt bröd på en salladsbädd med valnötter. Sedan följde rieslingpocherad forell med kokt potatis, och sedan kunde man välja mellan créme brylé eller sorbet. Till detta drack vi en flaska av den för oss okända druvan sylvaner. Det tog två och en halv timme, och sedan blev det lite mer guidning på vägen tillbaka.

____

1/ Jag flyger inte så ofta.
2/ En genomgående trend, skulle det visa sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela