mhwc

.

Dag 7: Fridag i Strasbourg.

Publicerad 2010-07-13 12:36:00 i Resa

Den här dagen innehöll ingen cykling. :)

Vi sov lite längre än vi brukat under veckan hittils, och när vi kom ner till frukosten var vissa delar av den slut. Till exempel äggröran, och det kan ha funnits stekt bacon tidigare. Jag öppnade diskret varmhållningslådan så att personalen skulle se det. Personalen smällde resolut igen den; vissa saker vill man inte se.

Vi vandrade runt i staden och tittade på de två store begivenheterna: området som kallas Petit France, och katedralen, det ena fint och den andra imponerande. Vi tittade också på det imponerande medeltida vi-ska-ha-tull-annars-jävlar bygget tvärs över floden. Strasbourgs rikedom kom sig från att man beskattade kommersen, och det var mycket sådan på Rhen.

Det var lunch och middag på egen hand; det blev lite enklare mat. Till lunch åt vi en Tarte Flambé; det är en tunn pizzabotten med pålägg som craime fraiche, lök och strimlad skinka. Till den drack vi te. Middagen blev en cordon-bleu av kalv med münsterost, grovskuren pommes, och en timbal med muskotnötkryddad spenat i äggstanning.

Kvällen ägnade vi åt att packa om så att flaskorna vi handlat skulle komma fram hela, samtidigt som man vill undvika övervikt. Kvällen avslutades med att vi såg på fotboll och lade oss tidigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela