mhwc

.

Nät, Mac, Linux och VNC

Publicerad 2010-01-31 14:16:05 i Datorer

Idag har jag roat mig med att försöka avgöra var kablarna är dragna i väggarna mellan matplatsen(1) och datorrummet(2). Det gick sisådär, jag tror jag vet var jag kan borra för att dra en TP-kabel, men det verkar inte som om instrumentet är bra nog för att jag ska hitta en väg genom befintliga rör i väggen. Kanske jag ska överväga trådlöst...

Sedan har jag lyckats få till en fungerande kombination av mjukvara så att jag kan dela min kubs(4) skärm med min linuxburk. På macen kör jag igång 'Vine VNC', och på min Linux kan jag använda den inbyggda klienten, eller hämta hem TightVNC. Man får se upp, dock, brandväggen i macen öppnar bara 5700-5702 när man säger att man vill ha hål för VNC.

____
1/ Där första telefonjacket sitter med ADSL-modemet.
2/ Det låter som om det vore en serverhall, men det är i verkligheten ett rum med en bokhylla(3), två skrivbord, och fyra åldriga datorer.
3/ Billy från IKEA, med ekfanér.
4/ Mac Cube.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela