mhwc

.

Blå FTP.

Publicerad 2010-01-26 08:06:08 i Datorer

Ok, jag gillar Blåtand(1). Det är tekniknördigt, och vem kan låta bli att älska sånt som "pico net" och "scatter net"(2)? Om man ser Blåtand som enbart en av många transportteknologier så kan man tänka sig många tillämpningar ovanpå den, en del väl lämpade för bäraren, en del inte, och en del mer eller mindre beroende på implementationen. Till exempel FTP.

Mina två telefoner är båda kapabla att köra Blåtand, så jag tänkte överföra musikfilerna från den ena till den andra. Det visar sig vara en mindre bra idé: det är 2.5GB fördelat på 700 filer. För varje fil som ska överföras måste jag bekräfta på den mottagande telefonen att det är ok att ta emot "objektet". Det blir en massa knapptryckningar, med någon minut emellan varje, för det går inte så fort. Hastigheten kan jag stå ut med om jag kunde lämna den i bakgrunden, men att trycka "Ja" gång på gång... nej.

Det är inte Blåtands fel, utan överföringsprogrammet; jag saknar motsvarigheten till FTPs 'mput' och 'prompt'. Nu blev det istället kopiering av minneskort med en dator som mellanhand. Det fungerar, men tekniknördigheten känns lägre.

____
1/ Ok, länken går till den engelska wikipedian, så kanske jag borde skriva Bluetooth.
2/ En kamrat har lyckats använda sin android-baserade telefon(3) för ett "scatter net".
3/ Hero-modellen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela