mhwc

.

Åter till Eden.

Publicerad 2010-01-23 14:20:26 i Resa

Så, då är jag tillbaka efter en vecka i Stockholm. Innan jag åker är jag förväntansfull; jag vet att det kommer att bli en intensiv och varierad vecka, och jag får träffa massor med människor jag annars sällan ser. Det är stimulerande. Samtidigt vet jag att kvällarna på hotellet är något av en öken, och eftersom jag nästan alltid åker med kort varsel är det svårt att boka in alla kvällar med olika vänner. Maten är också något av ett problem; jag fungerar bäst på den hemlagade mat som jag och min fru lägger ner så mycken omsorg på.

Den här veckan började bra när biljettautomaterna på stationen i Linköping alla var ur funktion. Sedan visade det sig att X2000-tåget jag skulle med hade ersatts av ett "lok-tåg"(1) eftersom X2000 på sin väg till Linköping genom natten krockats i Flen. Därför var det "fri sittning"(2), ingen fruktost och/eller kaffe till förstaklasspassagerarna(3), ingen bistro, och ingen biljettkontroll. Dessutom blev det en omväg över Nyköping istället för den ordinarie vägen över Katrineholm, vilket gjorde att resan tog två timmar och 20 minuter istället för en timme och 40 minuter. Väl på Stockholms central tog jag ut biljetterna från automaten så jag säkert skulle ha till återresan.

Tåget tillbaka på fredagseftermiddagen var också utbytt; det skulle vara ett X2000 men tågpersonalen sade i högtalarna att det var ett X40. Det kan det inte ha varit; det var inte tvåvåningsvagnar. Jag tror att bytet handlade om annan uppsättning vagnar, det verkade bara vara en förstaklassvagn istället för förväntade två, vilket gjorde att andraklass var ansatt av irriterade förstaklasspassagerare. Stolsnummrering stämde inte heller, utan det var "fri sittning" igen. Det höll iallafall tiden.

____
1/ Så sade tågpersonalen över högtalarna. Jag vet inte vad det egentligen innebär. Det kan ha varit ett Rc6-lok, vilket har en topphasighet av 160km/h.
2/ Din mödosamt bokade platsbiljett gäller inte, utan alla får sitta var de vill.
3/ Vilken härlig sammanskrivning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela