mhwc

.

Boken och nätet.

Publicerad 2010-02-05 17:35:32 i Datorer

Jag har skaffat mig en ny leksak, en liten nätbok(1). Det är en "Acer Inspire One D250", med 1.6GHz CPU, 1GB minne och 160GB HD. Den kör Windows 7, starter edition. Mina ondskefulla planer innehåller dock en framtid med dual-boot med någon Linux. Troligen blir det en Ubuntu.

Det kommer som vanligt med en massa programvara. T.ex har Acer lagt med et program som poppar upp och vill att man ska säkerhetskopiera sitt system och data. Det programmet kräver en DVD-brännare, och det har maskinen inte. Strålande, Acer. Tack och lov fanns det en "Påminn mig inte igen"-knapp. Den har jag använt.

Det finns också en MS Office, student edition, med 60-dagars testlicens. Det är kanske bra, men inte på en maskin med den här mängden minne och CPU. Det betyder också att det blir en stor mängd extra paket i Windows Update. Avinstallering, direkt.

Det är också roligt med alla dessa program som ska göra olika saker när datorn startas första gången. De poppar upp små rutor om att nu måste maskinen startas om, och om man inte säger "NEJ!" sker det inom 30 sekunder. Samtidigt påpekar de alla att man inte får starta om innan de är klara. Det blir lite "först vinner". Strålande, Acer.

Nå, jag kommer att ha roligt en stund framöver.

____
1/ "netbook".

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela