mhwc

.

Max antal varv i en rondell?

Publicerad 2010-08-17 08:59:50 i Resa

På jobbet hade vi en diskussion vid fikabordet häromdagen: hur många varv får man köra i en rondell(1). Olika alternativ nämdes, som mindre än ett, tre och tio. Tråkig som jag är bestämde jag mig att det fick vara nog med tyckandet; det här skulle vi gå till botten med! Jag mejlade helt enkelt Transportstyrelsen:

Hej!

På jobbet hade vi en diskussion på lunchen om vad som gäller i en cirkulationsplats. jag har läst broschyren 'Att köra i cirkulationsplats' utan att hitta ett svar.

Frågan är: hur många varv får man max köra i en cirkulationsplats?


Jag fick ett automatsvar som sade att handläggningstiden är fjorton dagar, men sedan kom det ett svar efter någon timme:

Hej.

Det finns inte formellt reglerat någonstans hur många varv man får köra i en cirkulationsplats. Däremot får man inte uppträda så att man onödigtvis hindrar eller stör övrig trafik.


Så: man får köra runt så mycket man vill bara man inte är ivägen i onödan.

Så var det med det!

____
1/ Noll egentligen; rondellen är den där runda delen mitt i cirkulationsplatsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela