mhwc

.

Dagens drama.

Publicerad 2010-04-30 13:34:16 i Allmänt

Utanför jobbet var det en SAAB som fick motorstopp idag. I den satt ett ungt par. Grabben vid ratten lät sin späda flickvän skjuta bilen ur korsningen(1) - en liten bit till strax innan busshållplatsen(2)(3). Bilen bakom tutade ordentligt, flera gånger, istället för att hjälpa till.

Folk(4).


____
1/ Vi åskådare tyckte han borde låtit henne köra och han skjuta på, hon räckte inte riktigt till.
2/ Så att bilen definitivt kommer att vara ivägen när bussen kommer.
3/ Varningsblinkers vet han inte vad det är heller, ej heller varningstriangel.
4/ Det visade sig dessutom vara soppatorsk...Inte med mixerstav.

Publicerad 2010-04-17 22:36:07 i Mat

I kvällens matlagning tog vo fryst dill till gratängsåsen. Den var i rätt stora bitar, så vi tänkte finfördela den med hjälp av en mixerstav. Det var en mycket liten del som fördelades; det mesat snurrade upp sig runt axeln til kniven.  Alltså:

Kvällens goda matlagningsråd två: man kan inte finfördela dill med hjälp av en mixerstav.

Inte rosévin.

Publicerad 2010-04-17 22:33:22 i Mat

För att göra en bra räksås ska man bryna räkskal tillsammans med lök och rotselleri, och sedan ska man hälla på vitt vin, låta det koka, och sedan sila av vätskan. I kväll använde jag en skvätt rosévin jag hade över istället för vitvin.

Vätskan blev mörkt grå.

Smaken var helt ok, men det ser lite tråkigt it. Det duger i en gratängsås dock.Konsten att parkera.

Publicerad 2010-04-03 08:58:17 i Allmänt

Häromdagen var vi och handlade. Det var en sådan där tidig vårdag när vintern gett vika men våren inte riktigt kommit igång ännu: man ser det på att snön smält bort nästan överallt men den skira vårgrönskan har inte tagit över ännu. Det är nästan plågsamt med allt deta gråa/bruna överallt.

Parkering var ren från snö, men gruset låg kvar. De vita linjerna som markerar parkeringsplatserna var synliga och det fanns alla förutsättningar för att vinterns parkeringskaos(1) nu skulle upphöra. Ja, det saknas visst en viktig ingrediens för att det ska bli bra: bilförarna. Titta på den här videon(2)(3):Ok, video skippad och några foton extraherade istället:


Särskilt den sista bilden gillar jag; det framgår inte, men båda parkeringsrutorna är för handikappade, och inte hade bilen ett parkeringstillstånd i framrutan. Trippelt mentalt handikapp, alltså.

____
1/ Om det finns ett hål i raden av parkerade bilar parkerar man naturligtvis i det; att det nu blir en oavbruten kedja av bilar från ingången till andra sidan parkeringsplatsen, det bryr man sig inte om. Det där hålet var ju egentligen genomfarten, men va fan, bara JAG slipper gå en bit är det ok.
2/ Eftersom den här gratis bloggtjänsten inte tillåter att man lägger upp video får det bli en bild som är en länk till en annan plats.
3/ Det tog inte länge innan någon störde sig gravt på att man kunde se bilnummren i filmen, så jag har tagit bort den tillfälligt. Jag återkommer med en editerad version senare.

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela