mhwc

.

Äppelträd i min framtid.

Publicerad 2009-03-27 11:19:08 i Allmänt

Jag har lyckats tappa ner en äppelkärna(1) i mitt tangentbord(2). Jag såg tydligt hur den försvann ner mellan tangenterna. Jag har vänt och skakat och skakat på tangentbordet, men kärnan vill bara inte komma ut(3). Nu ser jag fram emot ett äppelträd spirandes bland allt skräpet som tydligen finns(4) i tangentbordet. Jag ska bara vattna det också. Med té(5).


____
1/ Från ett italienskt "Red Delicious"; det får en halv poäng. Färgen var fin, men smaken blek. Möjligen är det delikat om det fått mogna på trädet, plockats varsamt, och konsumerats i närområdet.
2/ Tillverkat av HP.
3/ Det lärde sig kanske att trivas under tangenterna.
4/ Det ramlar ur mer varje gång jag skakar på det; det handlar tydligen om en skäpreservoar, ungefär som en värmereservoar i termodynamisk mening, fast med skräp i.
5/ "Nr 16 Ryskt Te" på teboden.

Klassisk stil, modern teknik

Publicerad 2009-03-27 10:51:06 i Datorer

Här är en riktigt klassisk telefon, med stadig lur, pedestal, och en vev för att kontakta den lokala växelstationen. Men, vad är det för kontakt i den ljusare cirkeln?


Jo, det är en RJ45-kontakt. Vi får dra slutsatsen att denna klenod byggts om för att hantera IP-telefoni! Frågan är nu... vad använder man veven till?


Ljug, bara ljug.

Publicerad 2009-03-24 19:07:53 i Allmänt

Så... Wanja Lundby-Wedin har inte förstått att hon varit med  och godkänt enorma bonusar till cheferna i de bolag där hon sitter med i styrelserna. Denna enormt kompetenta kvinna, ordförande för LO(1), är plötsligt ett blont dumt våp.

Det verkar faktiskt mindre troligt. Girighet verkar troligare(2).

Som jag brukar säga: ljug gärna för mig, men gör det så att jag inte märket det, tack..


____
1/ Inte helt lätt att ta sig upp til den posten, och troligen ännu svårare som kvinna. Man kan därför anta att hon är extremt kompetent.
2/ Typ: Om jag röstar igenom deras enorma bonusar så kanske de röstar igenom min nästa gång.


Fram för cyklismen!

Publicerad 2009-03-23 21:18:55 i Fysisk aktivitet

Efter att ha suttit fast i rusningstrafiken(1) i Stockholm(2) i en dryg timme har jag kommit till slutsatsen att privatbilism är en omöjlighet(3). Låt oss alla börja cykla(4)!


____
1/ Varför heter det rusningstrafik när allt står still?!?
2/ Perfekt sätt att hamna i den: starta tidigt så att du kommer till Stockholm strax efter 0800, och försök åka genom staden till Kista.
3/ Inte ens om man asfalterar hela Stockholm skulle det räcka.
4/ Som i KIna.

Sprit!

Publicerad 2009-03-22 15:36:45 i Mat

I fredags hade vi whiskykväll. Från början var vi fyra stycken, men is lutänden blev det bara två: jag och Johan. Trots det lilla formatet(1) hade vi mycket trevligt. Bland de whiskysorter vi had med oss vann(2) Bruichladdich Valinch "the Babe". Jag kommer att sakna den när den är urdrucken.
____
1/ Eller just tack vare det. :)
2// Som vanligt.

Apotekarnes

Publicerad 2009-03-22 15:31:55 i Mat

Det är inget nytt i och för sig,men jag stör mig fortfarande på det: läskedryckstillverkaren Apotekarnes(1) kör med 1.4-liters flaskor till t.ex sin must. Alla normala tillverkare kör med 1.5-liters. Fy, apotekarnes, vet hut!

____
1/ Del av Carlsbergs-koncernen, iallafall äger de varumärket.

Halleluja!

Publicerad 2009-03-17 15:49:10 i Fysisk aktivitet

Jag håller på att erövra löpbandet på gymmet. Vi är egentligen inte så såta vänner; att springa är nog inte den naturligaste rörelsen för min kropp(1). Jag började försiktigt för att vänja mig. Första veckan med 10 minuters uppvärmning på cykel, sedan 5 minuter i promenadtakt på bandet, och sedan 3 minuter löpning. Sedan har jag ökat en minut per vecka.

Idag var det dags för 11 minuter, men det gick så bra att jag fortsatte till 25. Sedan fortsatte det med att stretchpasset också gick mycket bra. Det ska bli intressant att se hur kropen känns imorgon...

För övrigt har jag sett en bra artikel på 'The Register' som säger vad jag tycker om BMI.

____
1/ Jag tror att promenader passar mig bättre. Ja, och att ligga i soffan med en god bok, förstås.

Abdikera, Kung Bore!

Publicerad 2009-03-15 20:47:20 i Allmänt

Idag klippte vi äppelträd i trädgården. Det var ett bra väder för det, några plusgrader, mulet och vindstilla. Vi var i och för sig lite sena; enligt boken ska man visst klara av sådant i februari(1). Det var minusgrader i natt, och även om det bidrog till en fast och fin gräsmatta som stegens fötter inte sjönk ner i, så har jag fått nog av vintern. Kung Bore, abdikera eller res åtminstone norrut på semester!

Men visst kan det vara vackert med vinter också. Eller vad sågs om en kedja täckt med is?

____
1/ För då har man just inget annat at göra i trädgården.

Om te.

Publicerad 2009-03-07 11:11:49 i Fysisk aktivitet

Åh hoppsan. Jag lyckades välta min tekopp(1) på bordet där jag har min dator, ett par små högtalare(2), trådlös laddbar mus med laddställ(3), trådlös telefon med laddställ, två datorväxlar(4), strömkablar, nätkablar, högtalarkablar, mus, musmatta, tangentbord, skärm, grenuttag, handsfree, CD-spindel, papper, minneskortsläsare(5), koddosa, DVD-skiva(6), tekanna, underlägg i kork till tekannan, och diverse papper och lösa lappar.

Fantastiskt nog var det högst begränsade skador. Lite blöta kablar, ett blött papper, och ingenting rann ens ner på golvet. Helt klart att det behöver städas lite på bordet, och dammas lite bakom skärmen.

Jag har börjat dricka te(7) igen, men jag tänkte hålla mig långt under min gamla konsumtionsnivå(8), med kanske en kopp till förmiddagsfikat och en till eftermiddagsfikat. På den lokala téboden har jag handlat lite "ryskt"(9) och ett kinesiskt oolong. Det är många år sedan jag drack oolong-téer, men jag kan inte förstå varför. Det är jättetrevligt.

____
1/ Kanske "mugg" är en bättre beskrivning, eller "en stengodsmugg som rymmer 450ml".
2/ Som jag inte använder.
3/ Som jag inte längre använder annat än till en laptop då och då.
4/ Varav jag bara använder den ena.
5/ Som inte fungerar.
6/ I fodral.
7/ Av blad från te-busken. Jag har under några år enbart druckit örttéer och roibos.
8/ Tre till fem liter om dagen.
9/ Egentligen från Georgien.


Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela