mhwc

.

Oljud!

Publicerad 2009-01-02 08:38:50 i Datorer

Datorn knattrade. Det var värst vad min hårddisk arbetar tänkte jag och drog igång 'pidstat -d'. En minut senare var jag mer fundersam, det var bara sporadisk aktivitet mot diskarna. Det krävde en närmare undersökning. Jag bestämde mig för att öppna datorlådan.

När jag lutar mig ner över ytterhöljet inser jag att det inte är från datorn ljudet kommer, utan från vattenkylningens pump. Jag har en urgammal Zalman resurator(1); ett blått c:a 80cm högt aluminiumrör med flänsar på utsidan, vatten inuti och en dränkt pump i botten. Det verkar vara dags att leta efter reservdelar. Så, om bloggen plötsligt avlider(2) vet ni vad som hänt: datorhaveri.

____
1/ Just den modellen verkar de ha slutat tillverka. Det finns en liknande modell i svart aluminium på deras sajt, men ingen försäljare i sverige verkar sälja den. Däremot säljer de en ännu senare modell, med aktiv elektronik och flådiga mätare på framsidan - och fläkt i lådan. Det vill jag inte ha, jag vill ha ett tyst system.
2/ Den risken är ju inte så stor, ety jag har en gammal dator eller två i reserv. De låter lite eftersom de inte har vattenkylning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela