mhwc

.

Ny kyla.

Publicerad 2009-01-18 10:36:06 i Datorer

Som jag skrev för ett tag sedan hade vattenpumpen i min gamla blåa Zalman Reserator börjat låta. Mina efterforskningar visar att det inte går att köpa reservdelar till den. Zalman hänvisar till en svensk återförsäljare, som inte säljer till privatpersoner, inte har några reservdelar, och säger att modellen inte tilverkas längre(1). Tack och lov att några av mina vänner kört med vattenkylning tidigare men gått ifrån det(2). Min gode vän Thomas hade gett bort sin Zalman Reserator v2 till min gode vän Martin, som förbarmade sig över mig så jag fick ta över den.

Nu är systemet tyst igen. Bakom datorn står ett svart kyltorn istället för ett blått(3)(4).

____
1/ Det kunde väl Zalman sagt direkt.
2/ Min bror körde med ett likadant system som jag. Hans pump började låta högjutt, och då gick han tillbaka til luftkylning, men med större och tystare fläktar än vad han haft innan.
3/ Pumpen låter lite, men med en ljuddämpande matta under hörs ingenting. Det är också snabbkopplingar till vattenslangarna, och pumpen är på 6W istället för 5W.
4/ Jag behåller naturligtvis det gamla tornet(5) för vidare experiment.
5/ Och min brors.


Kommentarer

Postat av: JenEriC

Publicerad 2009-01-18 19:18:11

Jo, man kan ju kosta på sig atrt samla saker när man bor i hus. :-)

Postat av: Mhwc

Publicerad 2009-01-19 17:03:36

Det är snart fullt; jag behöver ett lantligt boende med en lada på gården...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela