mhwc

.

Ny box.

Publicerad 2009-01-11 18:32:22 i Allmänt

Vi har köpt en ny digitalbox(1). Det är en "Maximum T-8000 CX-CI", inhandlad på Expert(2). Bruksanvisningen finns med två språk: finska och svenska. I den svenska delen kan man läsa att man ska sätta boxer-kortet(3) med chip-änden framåt och chippet nedåt. Det är fel, det ska vara uppåt... hur det står i den finska vet jag inte, min finska är väldans svag.

Den gamla boxen kommer nu att demonteras; jag har alltid varit lite nyfiken på vad som sitter i den och vad man eventuellt kan göra med det. Men kanske den ska få ett nytt liv som avkodare av de fria kanalerna någon annanstans.

Idag har vi ätit en fin fiskgryta med saffran. Man tar lök, morötter, fänkål, potatis, palsternacka vilka man hackar och brynder ihop i en kastrull(4). Sedan tillsätter man fiskbuljong(5), kokar upp, tillsätter fisk skuren i bitar, kryddar och låter den koka tills fisken blivit klar. Dagen efter, innna servering, värmer man upp grytan och tillsätter kräftstjärtar, dill och så kallade "crab sticks", kokar upp och serverar.

Till detta serveras helst nybakat bröd med smör. Vi bakade på gramhamsmjöl och en aning vetemjöl special fullkorn. Man kunde kanske tänka sig vitlöksmajonäs till, men det hade vi inte gjort. Gott var det.

____
1/ För marksänd digital-TV.
2/ I Mantorp. Jag stödjer det lokala näringslivet. Närproducerat, ni vet.
3/ Ja, jag är slav under en last: TV.
4/ Vår blev full och vi fick ta syltkitteln istället.
5/ Hemgjord, helst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela