mhwc

.

Anslag i fikaarean.

Publicerad 2009-01-30 23:00:17 i Allmänt

I våra nya lokaler finns det en fika-area. Där finns bland annat en maskin som producerar kaffe, choklad, eller hett vatten(1). Man kan också få kaffe bryggt från nymalda bönor, som finns i en plastbehållare på toppen. Det finns engångskoppar i papper bredvid apparaten(2). I bänken bredvid finns ett hål in till en (liten) papperskorg i vilken man kan kasta engångsmuggarna.

Så långt allt väl... men idag lade jag märke till en papperslapp under hålet, där det med stora bokstäver, i fetstil, står "Glasåtervinning". Ok, bra, inte för använda koppar alltså, men var ska vi då kasta dem egentligen(7)? I papperskorgarna vid skrivbordet? Sedan gör en kollega mig uppmärksa, på den lilla tunna texten under den stora feta:

"finns i matsalen KB 1"

Ok... det hade kanske varit bättre att skriva "Ej glasflaskor" i stor fet stil, och under haft "Glasåtervinning finns i matsalen KB 1"....(8)

Tyvärr kan jag inte illustrera denna text med en bild, ety det rådder fotoförbud inne i lokalerna(9).

____
1/ Eller blandningar därav.
2/ Vi miljömedvetna(3) använder naturligtvis en porslinskopp(4).
3/ Eller vi med egon, som vill ha en speciell kopp för en speciell person(5).
4/ Frågan är väl vad som belastar miljön mest, en engångskopp i papper eller att diska den egna porslinskoppen(6).
5/ Don efter person.
6/ Men inte tusan diskar vi koppen. Halva aromen sitter ju i avlagringarna! Ibland tvingas man sanera den, dock.
7/ Vi har ordnat med en hållare för svarta sopsäckar i vilka vi kan kasta det mesta, men det ingår egentligen inte i designen av fikaarean, så det är knappast den som menas.
8/ Folk.
9/ Dock är vi alla via jobbet utrustade med en mobiltelefon med kamera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela