mhwc

.

Inköpsfrenesi!

Publicerad 2009-02-27 17:22:47 i Mat

Idag har jag "shoppat loss"(1)! Jag parkerade i parkeringshuset Akilles(2) och gick ner till Ljusglimten där jag köpte två 5-watts/12Vs lamporV(4). Jag ska ha dem i en ljussockel till ett rött glasäpple. Det är riktigt vackert på natten. Jag borde ta en bild och publicera.

Nästa anhalt var Teboden där jag handlade tefilter(5), ryskt te(6)(7), ett kinesiskt oolong(8), och choklad. Därefter blev det en tur till apoteket vid stora torget för lite ibumetin, arméns hudsalva och annat smått och gott som gör vardagen lättare att stå ut med.

Efter detta gick jag upp till Norins Ost och köpte fet dansk ost, torr men fin österrikisk grottlagrad ost, engelsk stilton(9) och en krämig fransk skapelse med askrand; den heter Morbier. På väg därifrån mot Akilles passerade jag Chocolate och skämde bort mig själv med en kopp mörk choklad med kardemumma och ett par bitar mörk chokladtårta med hallonkräm i (för senare konsumtion tillsammans med min fru). Och jag hann till Lysators fredagsfika där jag drack ryskt te som dragit i 30 minuter(10).

Puh!
____
1/ För något godtyckligt värde på 'shoppa', tror jag. Vissa i min publik tycker nog inte det var mycket bevänt med det.
2/ Tre-timmarsparkeringen har gått upp med 50%!(3)
3/ Från 10 till 15kr. Nåja.
4/ Osram Halostar Starlite Halogen. Uj uj uj.
5/ Guldpläterade. Uj uj uj.
6/ Från Georgien. Ryskt te från Georgien... vänta nu...
7/ Ett kilo, 10% rabatt!
8/ Egentligen ska man inte köpa saker från en diktatur, men det är svårt att låta bli.
9/ I blå keramikkruka.
10/ Fantastiskt nog fortfarande varmt och drickbart, även om det började ha en aning för mycket garvsyra. Kanske det inte ska dra mer än 20 minuter?Äntligen!

Publicerad 2009-02-19 19:14:07 i Musik

Som ni alla vet är jag ju väldigt på när det gäller nya trender(1). Myspace(2), Facebook(3), bloggar(4), Twitter(5), ... och så Spotify. Problemet är ju att jag inte känner för att betala för tjänsten utan vill ha den gratis, med lite reklam som jag kanske kan komma undan med en intelligent filterregel i brandväggen eller så. Tyvärr krävs det en inbjudan för att få tillgång till detta, och det hade jag ingen - tills igår, då en Lysatorkamrat förbarmade sig över mig.

Så, nu har jag ett spotify-konto. Det är en fin liten service, där jag kan hitta stora delar av den musik jag redan har(6) sparad som mp3-or(7) på min hårddisk. Med tiden ska jag nog kunna utöka min musiksmak den här vägen; ryktet säger att det lagts till en massa klassisk musik nyss.
____
1/ Inte det? Nej, kanske inte.
2/ Ok, man hittar inte mig på myspace. Jag har ju redan en hemsida.
3/ När helvetet fryser till is, eller de ändrar sina 'Terms of Service', vilket som nu kommer först.
4/ DU LÄSER DEN JUST NU!!!
5/ I ungeför fyra timmar...
6/ Inte allt dock. Obskyr punk från Norrköping på 80-talet lyser med sin frånvaro.
7/ NATURLIGTVIS rippad från mina egna CD:ar. :)


Tillit.

Publicerad 2009-02-18 12:18:07 i Datorer

Efter en massa besvärlig felsökning hittade en kollega problemet med det system vi satte upp förra veckan: det var felkablat mellan noderna. Att jag aldrig lär mig; man ska inte lita på att andra gjort sitt jobb, man ska kolla det. Jag skyller på att jag var sjuk och inte orkade vidmakthålla min vanliga paranoja.Semlor och pinsamheter.

Publicerad 2009-02-14 21:38:36 i Fysisk aktivitet

Det är ju populärt med semlor just nu. Jag är tveksam till dem, jag har andra favoriter(1), men om jag nu får önska mig en vet jag precis hur den ska göras. Man tar en vetebulle och skär av ett tunnt lock. Sedan gröper man ur bullen, och blandar mandelmassa med grädde och bullurskrapet, ordentligt, och lägger tillbaka det i bullen. Sedan har man på en generös klick vispad grädde och lägger locket ovanpå. Florsockret som oftast finns överst kan jag både ha och mista.

I veckan när jag var i Kista tänkte jag på fredagen bjuda på sådana semlor till några människor jag jobbat med. I kistagallerian(2)(3) finns ett konditori vid namn Complé. Jag beställde sådana semlor där, och det gick bra. Men när jag skulle hämta dem fanns de inte, för "det gick inte att göra sådana" hade deras semlabagare meddelat dem. Hur svårt kan det vara, jag gav dem detaljerade beskrivningar, och om jag, amatör som jag är, klarar det, då borde ju proffs kunna också.

Uselt!

... och för övrigt har jag sett nog av melodifestivalen. Det blev en pinsamhet för mycket från programledaren, Petra Mede. Luuk, kom tillbaka,allt är förlåtet(9).

____
1/ Arraksboll. Mmm.
2/ Ett av sveriges bästa ställen för shopping, har jag läst, men sjopping är inte direkt min bästa gren.
3/ Och restaurangen 'Little Lebanon' på 'Food Court' har slagit igen och ersatts av en hamburgerbar! Suck!
9/ Men egentligen är det Mark Levengood jag vill se som programledare! Där fanns en elehant elakhet!

Kräkas!

Publicerad 2009-02-13 13:17:00 i Mat

I tisdags var jag ute med en god vän och åt en pizza på Pizzeria Forna Romano, en kvarterskrog vid Kista torg. Det var en pittoresk miljö; intrycket drogs ner en del av rökrutan vid ingången, men upp av den åttitalsmusik som spelades i lokalen. Vi beställde varsin pizza, och öl. Det var en ok Quattro.

Nästan två timmar senare på hotellrummet satt jag och tittade på 'Mästarnas Mästare' på en reklamfri kanal, när min mage berättade att det jag ätit inte var bra. Jag tillbringade natten på badrumsgolvet, sovandes en liten stund mellan kräk- och diarré-attackerna. Dagarna efter hade jag en hel del feber. En klar och typisk matförgiftning, helt enkelt. Jag misstänker räkorna på pizzan.

Min kamrat klarade sig, och säger att ingen han känner har råkat illa ut på den restaurangen. Själv kommer jag inte att ge den en andra chans.

Packbestyr

Publicerad 2009-02-08 19:45:12 i Allmänt

Den kommande arbetsveckan ska jag tillbringa i Kista. Det är lite support hos kund, och även en del omkonfigurering av de system som vi har stående där. Inför detta har jag packat.

Först lade jag ut allt jag vile ha med på köksbordet. Sedan valde jag ut en packning jag ville ha det i(1). Det var uppenbart att inte allt skulle kunna följa med. Då var det dags for optimering. Första saken att tas bort var vattenflaskan bland träningsprylarna(2)(3). Andra saken var träningsskorna(4). Tredje saken som åkte ut var den stora badhandduken(5).

De tre böckerna åkte ner i datorväskan, tillsammans med batterieliminator, laddare till mobilen, nätkabel, och en nybränd DVD(7). Lådan med örtté (Yogi classic) reducerades till en plastpåse. Strykjärn finns på hotellet, så det var inte så noga hur den extra skjortan rullades ihop. Extra kalsonger och strumpor gled lätt ner ovanpå träningsklädernas glatta syntetyta. Det blev så välpackat att till och med termosen fick plats.

____
1/ En liten ryggsäck för packningen och en liten väska med jobbets laptop i.
2/ Min arbetsgivare har ett fantastiskt gym i Kista som man kan träna på alldeles gratis. När jag jobbar i Kista är jag där varje dag.
3/ Man kan styrketräna utan vattenflaska och dricka vid ett handfat ett par gånger under passet istället.
4/ Man kan styrketräna i bara strumplästen.
5/ Man kan låna handduken på hotellet(6).
6/ Bäst att fråga först, dock. Det brukar gå bra. Nu bor jag på ett lägenhetshotell, och då är det inget problem alls.
7/ Jag har fört över en video til DVD; det är med rock/punkgruppen Puls 144 från 80-talet. Jag syns kanske 5 sekunder i videon. Jag ska ge bort den till en annan av de extra inhyrda blåsarna; hon är betydligt mer i bild än jag. Det kan man förstå. :)

Ljus!

Publicerad 2009-02-05 21:43:35 i Allmänt

Eftersom jag är en morgonpigg människa är det just nu(1) mörkt när jag kör till jobbet(2). Då är det naturligtvis viktigt med fungerande strålkastare på bilen, men det verkar ungefär 10%(3) av sveriges befolkning inte tycka. En del har en trasig strålkastare. Det varierar om positionsljuset fortfarande fungerar eller inte. Sedan finns det naturligtvis de som enbart har fungerande helljus... Jag längtar till ljusare tider.
____
1/ Och, verkar det som, halva året.
2/ Vanligen strax efter klockan sex på morgonen.
3/ Enligt min strikt vetenskapliga undersökning där jag räknar antalet bilar jag möter, och noterar antalet med defekta strålkastare.

Mat och så.

Publicerad 2009-02-03 09:40:30 i Mat

Jag har flera olika fönster på skärmen i vilka utdata från olika processer presenteras. Innan det är klart kan jag inte koncentrera mig på något nytt, men att sitta och titta på text som ruller förbi är inte så upphetsande precis(1). I en nätbläddrare bredvid läsar jag då gärna nyheter(2). Det kan bli lite mycket av det...

DN idag hittar jag en artikel om sajten bok.nu. Där ska man tydligen kunna få böcker rekommenderade som man, utgående från nuvarande favoriter, borde kunna uppskatta. Man kan också hitta andra människor med samma boksmak som man själv(3), och se där, nere i kanten, kan man leta rätt på boken på Bokus och på AdLibris... Varför inte brittiska Amazon också, trots allt resencerar man även böcker skrivna på engelska på bok.nu. Kanske det är för att amazon inte betalar för det...

På SvD kan man läsa en artikel som berättar att den svenska maten är tråkig. Kanske är det så, men det kan jag inte säga. Jag känner inte igen mig i den mathållning som beskrivs i texten(4), men kanske det beror på att jag inte äter ute så mycket, att jag läser vissa bloggar, och att matlagningen hemma är varierad. Vad säger ni, kära läsare?

På butiken Citygross i Mantorp kan man den här veckan handla rimmad fläsklägg och rotfrukter till en billig penning. Gissa om det ska bli rotmos med fläsk.

____
1/ Om det inte plötsligt går fel. Då får man rätta till och börja om.
2/ Och bloggar från Planet Lysator.
3/ En perfekt träff!
4/ Inte känner jag heller igen den lyriska beskrivningen av kinesisk kokkonst. Jag tänker på min handledare från doktorandtiden som rest en del i Kina; hans beskrivningar av bland annat rissoppan som serverades som standardfrukost gav ingen vidare renommé till det kinesiska köket(5). En kollega till mig som tillbringade tre månader i stöten i Kina berättade också med inlevelse om de vidrigheter de lokala restaurangerna serverade(6).
5/ Det finns förstås mer än ett.
6/ Generellt gick dock ölet att dricka.


Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela