mhwc

.

Inför julen.

Publicerad 2009-12-23 16:31:25 i Allmänt

SMHI(1) har varnat för stora mängder snö och medföljande kaos i trafiken. Här fick vi inte så mycket av den sleven; det har bara kommit 10cm snö hos oss. Det har inte stört trafiken till och från Citygross nämvärt vad jag har kunnat se, och jag har varit där och handlat minst en gång per dag de senaste tre dagarna. Hemma pågår matlagningen och julstöket för fullt. Som avkoppling har jag skottat snö, flera gånger det också. Till exempel blev det ett extra tillfälle efter att plogbilen passerat och gjort en fin vall på infarten till min garageuppfart.

Den nya tvättmaskinen kom idag. Montörerna provtvättade den lite, Jag tänkte prova med en mörk tvätt strax.

För övrigt kunde man läsa följande i dagens Corren, skrivet av författaren Gerda Antti:

En svensk kristen har ett kors om halsen och går till kyrkan och tycker om klockringning och om psalmer och tror på Gud, som vi alla gör i hemlighet när vi är lessna, och han gör inte stort väsen av sig.

Där ser man; Antti vet hur alla svenska kristna gör. Hör ni det, alla kristna (och det finns det väl många varianter av); ni ska gilla klockrigning. Ännu mer häpnadsväckande är det att vi alla tror på gud när vi är lessna. Jag känner inte igen mig i den beskrivningen och tvingas nog ställa frågan: Vilken gud då? Det flygande spagettimonstret?

____
1/ Deras sajt är numera obrukbar om du inte använderMS Infernal Exploder som nätbläddrare. Åren går och det är fler och fler sajter som blir sådana. Man hade ju kunnat tro att utvecklingen skulle gå åt andra hållet, men inte då.
2/ Det brukade heta invandrarverket. Man kan undra varför det bytt namn; inte handlar det om att administrera emigrering utan just invandring... utvandring harifrån lär bli invandring någon annanstans, och där administreras som sådan...

Kommentarer

Postat av: JenEriC

Publicerad 2009-12-28 00:01:41

Um... Vad var fotnot 2 om?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela