mhwc

.

Äntligen!

Publicerad 2009-04-28 09:57:15 i Allmänt

Nu kan man enkelt få gamla böcker som gått ur tryck upptryckta i små upplagor. Hurra! Men vi ska naturligtvis utveckla detta vidare och låta var och en som har ett manuskript i någon form(1) få trycka sitt alster(2), till gagn för mänskligheten. Internet har varit fantastiskt på att erbjuda folk ett forum att uttrycka sig på(3), och vi kan nu äntligen få detta även i bokens värld.

____
1/ Jag tänker mig allt från stentavlor till färdiga PDFer med full layout.
2/ ISBN-nummer kan ju bli ett problem, men kanske kan man ha detta som en tjänst med mervärde.
3/ "The Internet, of course, is more than a place to find pictures of people having sex with dogs."

studera.nu och folket.

Publicerad 2009-04-16 20:02:09 i Allmänt

Så har då studera.nu återigen misslyckats med att hålla sin sajt uppe under söktrycket den sista dagen, och för detta har de blivit JO-anmälda. Om detta kan man läsa i en artikel i DN; det förvånar mig, jag hade förväntat mig att sådant skulle dyka upp i Aftonbladet(1) och inte i DN(2). Jag tycker att det är klantarsligt av VHS att inte lasttesta sina sajt tillräckligt utan att drabbas av detta igen och igen. Det är ju inte första gången. Nu förlängde man anmälningstiden med 12 timmar, och en 17400(3) anmälningar gjordes under den respiten.

Men...
 1. Det har stått på studera.nu att man ska undvika att anmäla sig sista dagen, ety om något krånglar då kan man inte räkna med hjälp och kan missa sin chans.
 2. Ytterst få(4) är tvingade till att vänta med att anmäla sig i sista stund.
 3. Om man tänker ta ansvar för sina studier bör man nog börja redan i anmälningsprocessen.
I artikeln säger en Helen Magnusson att det är en befängd tanke att hon(5) ska behöva anpassa sig till att studera.nu inte fungerar. Som jag ser det är det smart att anpassa sig till verkligheten, det leder till längre överlevnad och man får en möjlighet att uppnå det man vill(6). Eller som en del av den amerikanska armén(7) uttrycker det: Anpassa, improvisera, besegra(8).

Eller så kan man ju sätta sig ner och gnälla, skylla sin usla planering och framförhållning på någon annan, och slösa med JOs tid; jag sätter en dollar(9) på att JO kommer fram till att VHS gjort något fel. Så gör en perfekt student i vardande.

____
1/ Skittidning.
2/ Fin tidning.
3/ Och 325000 anmälda enligt text-TV. Men anmälda och anmälningar är inte samma sak; man kan ju anmäla sig till mer än en kurs...
4/ Jag skulle vilja säga: INGEN. Man KAN börja plugga nästa år också.
5/ Hon uttrycker sig naturligtvis som att 'hon' är 'de'.
6/ Men det kanske var att gnälla och synas i pressen, just det... det har ju också ett värde... typ noll.
7/ Jag har för mig att det är marinkåren.
8/ Adapt, improvise, overcome.
9/ Zimbabvisk, med växelkursen som gällde 2009-04-16. Ops, den fanns visst inte. :)Lunch!

Publicerad 2009-04-15 11:24:49 i Mat

Dagens lunch:Råris, pasta, gurka, soltorkade tomater, nötstek, selleri; i en lätt vinigrättdressing. Ja, och ett par kebabfeferoni också!

Senast lästa bok.

Publicerad 2009-04-15 11:16:18 i Allmänt

Jag fick låna denna fina bok av en bekant och hade den som kvällslektyr under någon vecka. Jag vet inte om detta säger mer om mig än om honom; det är i vilket fall en något udda skrift. I kort sammanfattning kan jag säga att boken handlar om hur ett antal knäppskallar med konstiga idéer lyckas få in en del av sina tankar i den amerikanska militären, och hur detta i slutänden inte leder till något gott.

Och, om en del av det som beskrivs verkligen fungerade skulle någon ha tjänat en million dollar på att stirra ihjäl marsvin.

____
1/ Va, inga fotnötter?!?


Het!

Publicerad 2009-04-11 15:15:43 i Mat

Vi lagade kyckling till lunch. Du behöver:
 • En kyckling, c:a 1.3kg.
 • En habanero (jämrans stark pepparfrukt).
 • En burk kokosmjölk.
 • Lök efter behag.
 • Morötter efter behov.
 • Någon polkabeta.
 • Röd currypasta (helst mild, habaneron räcker fuller väl).
 • Kryddor som vitlök, peppar, salt.
Skölj, skala och hacka grönsakerna. Skär bort gumpen på kycklingen och överflödigt flabb som halsskinn och fett på baksidan. Dela kycklingen i små bitar: jag delar benet i klubba och lår, skär av vingen från bröstet och delar bröstet i två delar. Det blir tio delar allt som allt. Bryn dessa i en blandning av olja och smör. Ta upp och vält i grönsakerna. Tillsätt kryddor, currypasta och en hönsbuljongtärning.

Låt löken bli mjuk och lägg tillbaka kycklingdelarna. Häll på vatten så det är knappt täckt. Koka 20 minuter på medelvärme eller tills alla kycklingdelar är genomkokta. Tillsätt kokosmjölken, rör om och låt det koka upp. Servera med basmati-ris.

Efter svenska mått mätt blir det här rätt starkt. Thailändarena lär skratta åt oss. :)

Lyx!

Publicerad 2009-04-10 13:30:42 i Mat

Det var extrapris på svensk färsk oxfilé på citygross, och vi föll för frestelsen. Biten räckte till fyra medelstora bitar vilka vi klappade in i peppar och brynte runt om i stekpannan. Sedan la vi dem på ett fat i ugnen och lät de bli 64C mitt i. Till detta åt vi klyftpotatis med lök, och istället för kryddsmör använde vi kryddad färskost av filadelfiatyp. Vi drack lite 'Black Rock Shiraz' till, ett av de bättre lådvinerna. Mums!

Men...

Publicerad 2009-04-06 20:58:49 i Allmänt

I lysators lokal, ~(1), finns det en diskmaskin. Det är bra. Idag tillbringade jag lite tid i lokalen och behövde en ren tekopp. Jag öppnade maskinen, och vad ser jag:

Ur diskmaskinens djup!

Alltså, visst är det bra att fylla på maskinen med lortig disk och sedan köra den ett varv, men koppar och andra föremål designade att hålla mat och dryck inne måste ställas UPP OCH NER.

____
1/ Uttalas 'tilde'. Folk med UNIX-vana inser att det är hur man refererar till hemkatalogen i filträdet.

Jag ser!

Publicerad 2009-04-06 20:45:21 i Allmänt

Som kanske inte alla som läser min blogg vet så har jag återigen(1) varit på Memira och utsatts för laserögonkirurgi. Det var i tisdags förra veckan (090331) och det är först idag som jag ser bra nog att kunna använda en dator alls. Det är tur att man lätt kan ändra typsnittets storlek i Firefox(2), annars skulle det inte gå alls. Så, då kan jag blogga igen!

Det jag har gjort är en korrigering av det första ingreppet som i och för sig gjorde att jag inte långre behövde glasögon - men inte så bra som utlovats. Men nuu så ska det ju bli bra(3). Det är metoden vid namn LASEK som applicerats igen.

Man börjar med att bedöva ögat med ögondroppar. Sedan sätts en pryttel i så man inte kan blunda, hur gärna man än vill. Därpå läggs en ring på i vilken man droppar en alkohollösning som "luckrar upp"(4) hornhinnan. Efter tjugo sekunder sköljer man bort den och (tror jag) tar bort ringen. Efter detta "för man ytcellerna åt sidan"(5). Nu kan man köra excimerlasern, som med korta UV-pulser förångar utvalda delar av hornhinnan. När det är klart för man tillbaks ytcellerna och lägger på en "läklins".

Under ett par dagar har man mest ledsyn, för allt år suddigt och ögonene rinner ständigt. Man ska också ha ögondroppar åtskilliga gånger om dagen. Sedan gör man ett återbesök och tar bort läklinsen; det är faktiskt det mest obehagliga(6) i det hela, och efteråt känner man sig rejält skavd i ögat. Det blir raskt bättre efter det.

Beroende på vilket jobb man har kan man vara tillbaka på det efter en vecka. Jag behöver nog två. Sedan kan det ta åtskilliga månader innan det hela stabiliserats och man får den fina nya synen. Man behöver solglasögon som tar UV-ljus i ett halvår när man är ute också.

Det verkar som om mina stora svarta solglasögon från förra gången fortfarande är moderiktiga. Hurra!
____
1/ Det var ett och ett halvt år sedan sist.
2/ CTRL +. Igen. En gång till Nu så!
3/ Kan man bli beroende av ögonlaserkirurgi... ?
4/ Löser upp. Det måtte vara en stark lösning.
5/ Man skrapar alltså ögat med en skallpell. Här behöver kirurgen vara stadig på handen.
6/ Jag vet en del som drabbats av panikattacker i det här momentet.

Drevet går.

Publicerad 2009-04-06 20:18:52 i Allmänt

Alldeles nyss lästa jag att LOs ordförande Wanja Dumby-Kretin(1) kommer att fortsätta vara ordförande, ety samtliga 15 förbund tydligen har fortsatt förtroende för henne(4). Jag förstår inte hur de tänker; drevet går och det är bara en tidsfråga innan nästa smaskiga skandal ser dagens ljus.

_____
1/ Eller egentligen Lundby-Wedin. Det är lite samma ordlek som Ebba Fnatt-Vettlös(2) eller Mumindalens Särskola(3).
2/ Ebba Bratt-Wittström. Vad är det med alla dessa dubbla efternamn?
3/ Mälardalens Högskola.
4/ Men vad tycker medlemmarna?

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela