mhwc

.

Okontant buss

Publicerad 2008-10-18 18:51:37 i Allmänt

Häromdagen befann jag mig nere i den stora staden Linköpings centrum och hade avnjutit en buffélunch på restaurang China(1). Efter lunchen skulle jag ta mig ut till universitet och tänkte ta bussen. Det är sällan jag åker buss, så jag har inget periodkort och inget kontantkort. Jag går, cyklar, och kör bil.

På bussen ville inte chauffören ta emot kontanter för biljetten. Han ville först att jag skulle köpa en SMS-biljett. Tyvärr tror jag inte att min arbetsgivare skulle uppskatta att jag använde dess mobiltelefon för detta, så det kunde jag inte. Då ville chauffören att jag skulle gå från stora torget till trädgårdstorget där det skulle finnas någon apparat man kunde få biljett ur. Jag sa att jag ju ville åka buss nu, inte om 20 minuter med nästa buss. Då ville han att jag skulle handla ett kontantkort på den närbelägna pressbyrån, men jag framhöll att det hade samma problem med 'buss nu' versus 'buss sen' som trädgårstorgslösningen.

Eftersom jag var så enveten fick jag väl handla en biljett kontant då, men jag blev upplyst om att det minsann inte gick alla tider på dygnet. Jag replikerade att det inte var något problem, ety jag hade för avsikt att åka buss nu, inte sedan.

Ordinarie pris på en biljett är 20 kronor, men om man köper den kontant får man köpa två, för totalt 40 kronor. Det är ju i och för sig fortfarande billigare än taxi, men betydligt besvärligare.

Jag förstår att bussbolaget inte vill hantera kontanter, men jag undrar, varför kan jag inte betala med t.ex mitt bankkort? Det finns faktiskt trådlösa terminaler för detta. Det är inte direkt det senaste i teknikväg. Eller, så hade ju chauffören kunnat spara in fem minuters krånglande och bara låtit mig gå på. Det var ju ett par pågar som gjorde det i mittdörren, och jag såg att de inte brydde sig om att köra något kort i kortläsaren.

____
1/ I juli byggdes restaurangen om och det blev ny ledning. Efter ombyggnaden känns stället ödsligt, det ekar och skramlar. Den gamla myskänslan är borta, men det var kanske bara jag som uppskattade den. Lunchbuffén har i mitt tycke också blivit sämre: varmhållningen fungerar sämre, och var finns de fina bollarna med friterad kyckling och friterat fläsk?

Kommentarer

Postat av: JenEriC

Publicerad 2009-01-09 23:53:43

... och nu har det blitt värre ändå, nu tar de inte kontanter alls. :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela