mhwc

.

2-milssten

Publicerad 2008-03-09 16:54:15 i Allmänt

2-milsstenIdag var det dags för den första veckopromenaden om 15km. Jag gick ett varv runt rydskogen och sedan från Ryd till Vikingstad. Det var mindre vårlikt idag, med ordentligt bett i kinden av vinden. Ovanstående milsten(1) passerar man strax efter flygplatsen.

En annan sten man kan ha svårt att läsa är den runsten som står strax utanför Vikingstad på vägen mot Malmslätt. Den tillhörande plaketten berättar att antingen stavade han som ristade ordentligt illa, eller så skrev han i kod. Föreställ er det: 1000 år efter att du dött kallar man dig fortfarande för analfabet.

Lärkorna har vaknat tidigt. Jag hörde och såg fyra stycken. Det mest bisarra var dock tjejen jag möte strax innan jag kom fram til Vikingstad. Klockan var 1450, hon var blond, 16-18 år och bar på två handväskor av lite större modell. Hon var klädd i en halvlång täckjacka, rödviolett kjol som slutade strax ovanför knät, och svarta antingen benvärmare eller kraftiga strumpbyxor. Det som gjorde att jag lade märke till henne var att hon var barfota... Hon gick mot Malmslätt; jag undrar hur långt hon kom och vad som fick henne att gå utan skor och strumpor.
____
1/ Det står 2MIL på den även om det inte sund på fotografiet. Jag undrar, varifrån?

Kommentarer

Postat av: emma

Publicerad 2008-03-09 17:03:16

hej :)
hoppas du får en bra söndag

Postat av: Mhwc

Publicerad 2008-03-12 21:22:08

Åh, tack. Det blev den.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela