mhwc

.

Usch och fy!

Publicerad 2008-07-18 20:38:58 i Mat

Hallonläsk, eller hur? Knappast!


När jag var och handlade häromveckan hittade jag en läsk som föll mig på läppen. Det var Apotekarnes "Hallon". Nu är jag inte så förtjust i den tillverkaren, efter att de plötsligt utan att säga något började med 1.4-liters flaskor istället för 1.5. Den här sades dock inte ha något tillsatt socker, och hallon är ju gott. Jag borde ha vetat bättre.

Väl hemma tyckte jag inte att den smakade så mycket hallon, och läste igenom innehållsförteckningen. Det står "Hallon" på etiketten, med stora bokstäver, och då anser jag(1) att det ska avar åtminstone mest hallonjos i. Det var det inte, det var mest äppeljos. Hallonjosen, den var 10% av äppeljosen.

Förbannade apotekarnes! Skäms era jävlar!

____
1/ Och jag trodde faktiskt det var lag på det, eller iallafall God Sed.

Nytt i köket.

Publicerad 2008-07-11 13:28:38 i Allmänt

Nu har vi fått den nya kylen och frysen levererade. De är 5cm kortare än de gamla var och det är lite mindre volym i frysen; den är energiklass A(1) och det åstadkommer man med lite mer isolering. Allt det gamla gick inte in i den(2), utan en låda fick socobanas in i frysboxen, som nu är överfull. Vi ska inte handla mat mer innan vi gjort stora hål i förrådet i frysen...

____
1/ Det har ju använts som försäljningsargument innan, när man kunde köpa äldre modeller som gjorde av med mer energi.  När man började räkna på hur länge man behövar ha frysen innan prisskillnaden tjänats in var det inte så mycket kvar av argumentet. Den här modellen gör av med 288kWh per år.
2/ Men det är inte optimalt packat. Vi bara öste ner det vi hade.

Och ovanpå kylen hittar man...

Publicerad 2008-07-11 10:27:16 i Allmänt

Inför bytet av kyl och frys flyttade vi ut de befintliga och städade. På ovansidan av kylen hittade vi pasta(1). Vi har aldrig haft pasta i överskåpen. så det måste komma från husets förre ägare. Det antyder att de inte städade(2) bakom kyl och frys innan de flyttade...
____
1/ I form av penne.
2/ Egentligen att flyttstädfirman de kontrakterade inte gjorde ett grundligt jobb.

Efter 12 år.

Publicerad 2008-07-09 23:02:14 i Mat

Jag grillade igår eftermiddag. Det duggregnade i skurar; mellan skurarna sjöng koltrasten vackert i grannes träd. Jag grillade betydligt med kött än vi tänkte äta till middag; att ha lite grillat i kylen är aldrig fel.

När vi skulle ställa in köttet i kylen upptäckte vi att det var 20C i den, och den gick inte att få att starta. Ajajaj, och den var rätt full av mat. Det blev ett frenetiskt nedpackance av mat i plastkassar som stålldes ut i den 12-gradiga sommarkvällen. Idag blev det kompromisslös uppdelning av maten i tre delar: den som möjligen kan frysas, den som möjligen klarar runstemperatur, och den som måste kastas(1). Sedan åkte vi in till staden och kollade in nya kylar - och frysar, visade det sig. På fredag vid lunch kommer de, bärs in, kopplas in, och de gamla körs bort.

Det visar sig att den gamla kylen (och frysen) är 12 år gamla. De nya förväntas hålla längre, och har en femårsgaranti.

____
1/ Jag hatar att kasta mat. Det är helt emot min uppfostran. Det gör ont i min själ.

Slutvandrat

Publicerad 2008-07-04 20:32:47 i Fysisk aktivitet

Det visar sig att jag inte höll för träningen inför 4x50km. Jag har drabbats av en inflammation på utsidan av vänster knä, där diverse muskler från låret fäster på vadbenets utsida. Det gör ont att böja och räta på benet. Nästa planerade vandring var 50km nu på söndag, och jag tror inte att det skulle gå bra.

Betyder det att jag har gett upp? Nja. Jag ska återuppta träningen i häradet av 25km i taget och se hur det utvecklar sig. Det visar sig nu under sommaren vara lite annat som behöver göras också, så jag har inte riktigt tid med det här heller.

Imorgon börjar Tour de France! Jag har förberett mig genom att skaffa en cykelsolbränna, med väldigt solbrända armar, huvud, och rätt så bruna ben. Bålen är knappast solad alls - precis som på en proffscyklist.

Program

Publicerad 2008-07-04 20:17:19 i Allmänt

Onsdag  2 juli 2008

Samling/Musik - Gregoriansk körmusik

Dikt - Karin Boye: Osårbar. Ur För trädets skull, 1935

Musik - Amy Winehouse: Love is a Losing Game

Officantens tal

Dikt - Karin Boye: Evighet. Ur För trädets skull, 1935

Musik - Händel: Dagen är nära

De anhörigas farväl

Musik - D. Ellington/Alice Babs: Thank You for Everything

Dikt: Edith Södergran: Landet som icke är. Ur diktsamlingen Landet som icke är, 1922.

Slutord

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela