mhwc

.

Huvudregeln.

Publicerad 2008-12-02 18:06:07 i Allmänt

I slutet av förra veckan var jag på väg ut från universitetsområdet, medelst bil, på Johannes Magnus väg. Jag passerade den nya korsningen med bussgatan(1), och fortsatte mot brandstationen. Strax innan den möter jag en buss. Det var dåligt väder, gatan var full av modd, och tydligen var det svårt att se var filerna gick, för bussen var delvis i fel fil. För att inte bli påkörd fick jag köra ut i diket med högerhjulen.

Det tyckte inte jag var ok.

Tydligen tyckte busschauffören däremot att det var ok(3), för han stannade inte. Han körde ju buss, och använde huvudregeln.(2).

Jag skickade ett klagobrev via epost till Östgötatrafiken. Det tog nästan en vecka innan jag fick svar. De tyckte inte heller att det var ok, och hade varit i kontakt med Veolia Transport(4) I svaret som nådde mig fanns ett citat från Veolia:

"Jag kan bara svara generellt på detta då det inte finns någon exakt tid."

Jo, det är ju klart; jag har ju bara angett på minuten när det hände(5). Jag undrar vilken upplösning på tidsangivelsen som Veolia Transport hade behövt ha för att kunna kolla i sina listor vem som körde bussen. För mig verkar det snarare som om man inte vill. Kanske ska jag ställa mig och notera vilka bussar som normalt passerar platsen runt 17:44, och sedan höra av mig igen(6).

____
1/ och såg mig noga för, bussarna där brukar inte bry sig om högerregeln, utan kör enligt huvudregeln(2).
2/ STÖRST KÖR FÖRST!!!
3/ Eller så såg han inte något så obetydligt som min bil. Eller så var det så vanligt så det inte var något att bry sig om.
4/ Det finns ju inte längre någon som gör något jobb, utan allt läggs ut på entreprenad, lager på lager tills inget ansvar kan utkrävas.
5/ Eller så har inte Östgötatrafiken vidarebefodrat den uppgiften.
6/ Men jag orkar inte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela