mhwc

.

En renare bil.

Publicerad 2008-12-31 13:36:39 i Allmänt

Idag har jag tvättat bilen. Efter ett par turer till Norrköping och en till Alvesta var den rejält lortig; till och med så att den var olaglig(1). Ett besök senare i Shells biltvätt skiner den som en sol(2). Det var många som ville tvätta bilen idag, så det var en lång kö. Mannen i bilen bakom mig monterade av sin takbox; om man får tro varningsskyltarna inne i tvätthallen(3) är det en och annan som fått den krossad i tvätten.
____
1/ Nummerskylten bak var helsvart och kunde inte läsas.
2/ Nåja. Den blev renare, men jag skulle kanske inte säga helt ren.
3/ En utskriven A4 diskret monterad på en dörr inne i ett kyffe bakom dig när du stoppar poletten i automaten. Jag kan tänka mig att det blir bråk om den skyltningen.

Aftonbladet

Publicerad 2008-12-25 18:44:53 i Allmänt

Jag får väl erkänna det: jag läser av och till aftonbladet på nätet(1). Idag läste jag en artikel om en jättegråsugga som fiskats upp ur havets djup(3). Då noterar jag återigen att URLen till sidan på aftonbladet har suffixet 'ab'. Det lär, enligt info funnen på internet, betyda att det är en 'Applix Builder file', men när man tittar på källkoden är det en högst ordinär XHTML-fil(4). Som vanligt; aftonbladet har en alldeles egen verklighet.

____
1/ Där det är gratis. Det skulle inte falla mig in att betala för den tidningen.(2)
2/ Med 'adblock' eller 'adblock plus' till Firefox slipper man se reklamen också, och sidorna laddar mycket snabbare. Det blir annars mycket som rör sig, blinkar och låter på de sidorna.
3/ Precis vilket djup framgår inte. De sägs klara upp till 1800 meters djup, men samtidigt tog man dem vid hummerfiske, vilket knappast sker på det djupet... Undrar hur de smakar, jämfört med humrar.
4/ Nå, XHTML-1, transitional enligt DTD-referensen i början på sidan. Den är nerlusad med javaskript, också, men det är inget speciellt med det heller.


Annan användning.

Publicerad 2008-12-22 08:20:01 i Allmänt

Det är inte så ofta jag refererar till nyheter här, men idag har jag hittat något som roade mig. Man kan tydligen relativt enkelt imvandla sin mobiltelefon med kamera till ett blodtestlabb.

Nu med bregott.

Publicerad 2008-12-15 18:55:25 i Mat

Vi har fått en bit av en kaka stenugnsbakat(1) bröd av min svärmor. Det är gott. I helgen var det extrapris på bregott(2) på Citygross, och det gör det ännu bättre. Rent himmelskt blir det med rökt korv på.

____

1/ Man tar en stenugn och så eldar man i den. När man eldat fördigt rakar man ur aska och glöd, och föser in bröden. Stenen runt om står för värmen. Brödet får en alldeles egen karaktär, int minst av den aska som fastnat under.
2/ Det enda smörgåsmargarin jag äter. Vadå margarin, förresten, det är ju SMÖR och olja. Nu brukar vi inte ha bregott på mackorna; mest är det bara pålägg. Ibland har vi smältost av magrare slag på också.

Fina visan/annonsen/ironin.

Publicerad 2008-12-11 10:09:32 i Allmänt

An någon anledning tänkte jag slå upp texten till en snapsvisa som var populär i forntiden(1). Med hjälp av Google och två strofer ur visan(2) hittade jag snabbt texten(3); den fanns på www.snapsvisor.eu(4). Sidan drivs tydligen med reklam, för längst nere på den finns "Ett bra erbjudande". Man kan få fem nummer av "Vi Bilägare" plus ett "Laserpass" för en billig penning. Det är en fin ironi med att ha en snapsvisa på samma sida som den annonsen.

____
1/ När jag gick i gymnasiet. Nej, vi bodde inte i grottor; det gjorde man när min far gick i gymnasiet.
2/ Det var allt jag kom ihåg.
3/ Eller iallafall en del, i första träffen. Andra träffen, till MatNatSex.gbg har hela.
4/ Läs ut det där på engelska. Är det bara jag som tycker att 'eu' har en något... negativ klang? Typ 'eww'?

Huvudregeln.

Publicerad 2008-12-02 18:06:07 i Allmänt

I slutet av förra veckan var jag på väg ut från universitetsområdet, medelst bil, på Johannes Magnus väg. Jag passerade den nya korsningen med bussgatan(1), och fortsatte mot brandstationen. Strax innan den möter jag en buss. Det var dåligt väder, gatan var full av modd, och tydligen var det svårt att se var filerna gick, för bussen var delvis i fel fil. För att inte bli påkörd fick jag köra ut i diket med högerhjulen.

Det tyckte inte jag var ok.

Tydligen tyckte busschauffören däremot att det var ok(3), för han stannade inte. Han körde ju buss, och använde huvudregeln.(2).

Jag skickade ett klagobrev via epost till Östgötatrafiken. Det tog nästan en vecka innan jag fick svar. De tyckte inte heller att det var ok, och hade varit i kontakt med Veolia Transport(4) I svaret som nådde mig fanns ett citat från Veolia:

"Jag kan bara svara generellt på detta då det inte finns någon exakt tid."

Jo, det är ju klart; jag har ju bara angett på minuten när det hände(5). Jag undrar vilken upplösning på tidsangivelsen som Veolia Transport hade behövt ha för att kunna kolla i sina listor vem som körde bussen. För mig verkar det snarare som om man inte vill. Kanske ska jag ställa mig och notera vilka bussar som normalt passerar platsen runt 17:44, och sedan höra av mig igen(6).

____
1/ och såg mig noga för, bussarna där brukar inte bry sig om högerregeln, utan kör enligt huvudregeln(2).
2/ STÖRST KÖR FÖRST!!!
3/ Eller så såg han inte något så obetydligt som min bil. Eller så var det så vanligt så det inte var något att bry sig om.
4/ Det finns ju inte längre någon som gör något jobb, utan allt läggs ut på entreprenad, lager på lager tills inget ansvar kan utkrävas.
5/ Eller så har inte Östgötatrafiken vidarebefodrat den uppgiften.
6/ Men jag orkar inte.


Sett i rondellen.

Publicerad 2008-12-02 17:41:17 i Allmänt

På väg hem i mörkret på måndagskvällen närmar jag mig Kåparpsrondellen. Det regnar, och sikten är inget vidare. Jag ska tvärs igenom rondellen, mot Vikingstad; bilen framför mig använder färdriktingsvisaren(1) och markerar vidare färd mot Jägarvallen. Han börjar svänga... och ändrar sig; tvärstannar och börjar backa - ut i rondellen(2).

Jag trampar på gasen och gör en snabb manöver så jag kommer förbi honom. Det där var inte en bilist jag villa ha framför mig på vägen(3).


____
1/ Bra. Duktig bilist.
2/ Inte så bra. Dum bilist.
3/ Egentligen inte ens med i samma trafik som jag.

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela