mhwc

.

Nytt!

Publicerad 2008-08-10 18:15:19 i Datorer

För någon månad sedan började jag få konstiga färgartefakter på bildskärmen hemma. När jag öppnade ett fönster, t.ex en nätbläddrare som firefox, fick jag uddafärgade streck genom menyraden. När jag flyttade musen fick jag andra streck, och efter en stund var det inte läsbart längre. Fenomenet uppträdde både under linux och windows, och på två olika skärmar jag provade. Jag drog slutsatsen att det var grafikkortet som höll på att lägga av.

Nu har jag köpt nytt grafikkort, med precis samma prestanda (GeForce 7800GS) - från Clas Ohlson! Det var utgående(1) och prissänkt. Jag borde kanske ha köpt två... Jag har monterat det och använder det medan jag skriver detta.

Det gamla kortet var tillverkat av MSI, det nya är från Gigabyte. Jag kanske bara haft otur, men de prylar jag köpt från MSI har jag haft problem med. Jag hade ett moderkort därifrån som gav upp irriterande nära efter att garantin gått ut.

Idag gick jag en mil med min kamrat Thomas och min bror. Det regnade lite sakta. Jag kommer att behöva köpa regnbyxor, och jag noterar att det är dags att sula om kämgorna. Det ser ut som om det blir en dyr start på hösten.

____
1/ Alla grafikort med AGP är på utgående. Nästa gång det blir problem får jag väl köpa en ny dator.

Kommentarer

Postat av: johan rhodin

Publicerad 2008-08-10 20:35:11

Jag är mäkta imponerad av stycket: "jag noterar att det är dags att sula om kämgorna"

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela