mhwc

.

Solskenspromenad

Publicerad 2008-04-21 08:37:18 i Fysisk aktivitet

Det visar sig att mätningen av avstånd på hitta.se underskattar verkligheten . Det blev lite längre än 40 km i lördags. Jag började gå 0620 och vid 1530 hade jag gått nog, och då var jag inte riktigt framme där jag tänkt mig. Vid start var det 3 minusgrader, mitt på dagen kanske 10 plus, och sedan sjönk det lite på eftermiddagen. Solen sken på förmiddagen, men på eftermiddagen var det dags att ta fram det vindtäta skaljackan.

Det var mycket och intensiv fågelsång på förmiddagen. Mest högljudda var ett par kråkor och några hägrar. De senare har ett läte som en skadeskjuten gås. Jag hörde dem skrika inne i skogen och undrade om det var någon som jagade kanadagås eller så, men sedan lyfte de så jag kunde se dem. På den botaniska fronten kan jag berätta att vildplommonen blommar nu, blåsipporna är utslagna och det växer mikro-stora påskliljor lite här och var.

Östergötland är ju en känd jordbruksbyggd och det märks. Lukten av flytgödsel(1) låg tung över nejden. Det blev inte så mycket bättre när det började blåsa efter lunch; istället för koncentrerat vid en del åkrar fanns det nu utspätt överallt.

Det var inga problem med fötterna, även om jag kan konstatera att de nya strumporna också fastnade i varandra i hälen. Det som var mest plågsamt var att jag fick skav på vissa ädla delar. Lite hydrokortison har gjort underverk såhär i efterhand. Till nästa omgång ska jag smörja i förebyggande syfte. De som arrangerar Nejmegen hävdar att klövervaselin är bra.

Det är också jobbigt att bära allt; med mat och vatten och sittunderlag och kamera etc. blev det en 10kg i ryggan. Det känns lite löjligt att skaffa en säck med avbärarbälte för så lite, men jag känner fortfarande av bärandet två dagar efteråt.
____
1/ Från koskit gissar jag. Det finns lite olika vidrighetsgrad på flytgödseln; den från ko är minst äcklig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela