mhwc

.

Rutten klar

Publicerad 2008-04-17 07:58:46 i Allmänt

Rutten inför lördagen är klar. Den startar i Mantorp varifrån jag går till Västra Harg via Sya. Därifrån blir det österut till Spellinge, sedan norrut till Östra Tollstad(1). Därefter går jag förbi Sjögesta, Vikingstad och Malmslätt för att avsluta på universitetsområdet. Därpå följer en tur (med bil) till Norrköping där jag ska äta gravlax.

På fredag ska jag ägna mig åt fotvård. Jag var lite slarvig med att fila fötterna sist och det kändes på slutet. Jag har också köpt nya strumpor(2) då de gamla har nopprat sig och det ena paret utvecklat ett hål under stortån. Man kan inte gå i noppriga strumpor; de greppar tag i den yttre strumpan/sockan(3) och glidzonen hamnar då vid huden. Det är ett säkert sätt att få skav och blåsor.

Inför dessa längre sträckor kan det kanske också vara dags att applicera lite kirurgtejp på några utsatta partier. Det finns en knoge på en tå som brukar ta stryk, och kanske behöver jag tejpa bröstvårtorna. Vertikalt, tror jag.

____
1/ 'Östra Tollstad' antyder att det finns ett 'Tollstad' och kanske till och med ett 'Västra Tollstad'. Det senare ligger utanför Ödeshög. och det första finns det minst två av i Östergötland.
2/ 125 pix per par, huga. Å andra sidan är det ju inte riktigt standardmässiga bomullsstrumpor.
3/ Man ska ha dubbla lager, en inre strumpa och en yttre strumpa/socka. Eventuell glidning ska ske mellan dessa, istället för mot huden.

Kommentarer

Postat av: Bive

Publicerad 2008-04-17 21:56:21

Lycka till med turen, tur att du har en gravlax som väntar, är den måhända gravad med gin eller den 21:åriga Isle of Jura som du köpte på resan?

Kan verkligen rekommendera att grava med vanlig salt/socker-blandning samt några cl gin och en handfull handplockade enbär. För att det ska se vackert ut så kan man ta lite eneris som garnityr och lagom med lingon.

Och se till att du har ökat smärttåligheten med lite gott dricka innan du drar bort tejpen :D

Postat av: Mhwc

Publicerad 2008-04-18 08:55:11

Tack, tack. Jag får leta rätt på ditt mobilnummer och skicka dig statusrapporter under resans gång...

Postat av: Bive

Publicerad 2008-04-18 11:06:39

Jag finns inte, så det blir svårt. Men du har min mailadress, det sägs att den funkar.

Har du funderar på någon form av GPS-lösning där du kan plotta på t.ex. Google Earth hur du går? Hittade något program till min SE W910i som tydligen sparar positioner, tänkte testa det vid någon jakt.

Postat av: Mhwc

Publicerad 2008-04-18 13:41:06

Jag skulle kunna tänka mig någon app i telefonen som laddar upp GPS-koordinater var X:te sekund (ställbart) till en websida eller så (eller snarare ackumulerar data och skickar något större varje timme), men jag vet inte riktigt om jag känner för att utveckla en sådan app.

Postat av: Mika Perälä

Publicerad 2008-05-05 00:08:48

Ah, då vet jag vilken rutt det blev! Rubriken blev lite förvirrande för mig först. 'Rutten klar', Rutten klar? Vad är det som blir klart när det blir ruttet? Sen förstod jag :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela