mhwc

.

Jag hittar inte i Slaka.

Publicerad 2008-04-14 12:06:28 i Allmänt

Vädret var riktigt bra att vara ute och gå i, med växlande molnighet och inte alltför varmt, men jag kommer nog att behöva se över klädseln framöver. Min långa Helly-Hansen med extra hög krage börjar vara lite överlopps nu, även om den var riktigt bra i snålblåsten på slätten.

Först gick vi den vanliga en-milsrundan: runt Rydsskogen, förbi Glyttingebadet, kalkkärret, militärflygfältet, återvinningscentralen, Ryds centrum. Där lämnade jag kamraterna och gick till Slaka över Lambohov, och sedan norrut på småvägar till Ånestadlund (via Frössle och Ledingelunda; dessa metropoler kan man hitta på hitta.se.)

Men jag hittar inte i Slaka(1), utan gick för långt; det blev ett återtåg längs 'Nya Kalmarvägen'. Den är inte rolig att gå längs, med tät trafik (även på en söndag) och fort kör de. Alla vägar borde ha en generös väggren så man kan cykla och gå på dem!

Totalsträcka 25km. Nästa helg väntar 40. Huga.

____
1/ Även om jag kanske borde det. Under en sommar tidigt i mina universitetsår arbetade jag som arkeologibiträde på en utgrävning i Slaka. Det såg annorlunda ut då; numera är det en massa hus där. Under utgrävningen var det en enda stor (flera hektar) yta med sand.

Kommentarer

Postat av: Mika Perälä

Publicerad 2008-05-05 00:05:38

Hur ska du gå för att gå 40 km?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela