mhwc

.

Efter promenaden

Publicerad 2008-04-27 21:18:26 i Fysisk aktivitet

Jag ska inte påstå att det gick galant att gå 40km, men det var inte så farligt förrän jag nådde de sista två kilometrarna. Jag är öm i lår och vader, men yttersidan av höften och nedre delen av ryggen (L4-L5-området(1)) var problemfria idag. Den riktade styrketräningen börjar ge resultat. Jag har inga skavproblem med fötterna, och den här gången hade jag applicerat klövervaselin(2) på tillämpliga delar. För säkerhets skull smorde jag extra när jag kommit halvvägs(3).

Jag hade med mig ett par rödpölse nedstoppade i hetvatten i en termos och lite upphottat potatismospulver. Det blev en riktigt trevlig lunch, även om korven hade tappat en hel del färg. Nästa gång ska jag ha lagerblad och kryddepparkorn i vattnet också - och en bit smör i potatismospulvret.

I fortsättningen ska jag undvika de stora vägarna, t.ex den mellan Mjölby och Skänninge, och mellan Skänninge och Mantorp. De har för lite väggren, för tät trafik och för hög hastighet. Jag höll på att bli avblåst från vägen av en bil som körde om en långtradare precis när den passerade mig.

Men det är inte säkert på småvägarna heller. Strax innan Ullekalv(4) höll jag på att bli påkörd bakifrån av en bil som inte visste att man kör på höger sida av vägen i Sverige.

____
1/ L4-L5 är en referns till vilka ländkotor i rygraden det handlar om; de två nedersta.
2/ Troligen den substans som nämns i Frank Zappas låt 'Bobby Brown'.
3/ NEJ, inte ute i naturen, utan på en toalett på en mack i Mjölby.
4/ Ett riktigt gulligt namn på en liten samling hus ute på Östgötaslätten, kan man tycka. Mindre gulligt blir det när man ser namnet på byn bredvid: Ullevi. Det är alltså en gammal offerplats med omgivande infrastruktur vi pratar om. Kanske bilisten ville göra ett blot av mig till någon gammal/nygammal gud(5)?
5/ Som gjort för ett scenario i något skräckrollspel!

Kommentarer

Postat av: Mika Perälä

Publicerad 2008-05-05 00:12:29

Du får ta på dig en svart uniform, reflexbälten och mössa, så du ser ut som en polis. Då kommer bilisterna att sakta farten ordentligt :D

Postat av: Mhwc

Publicerad 2008-05-15 18:59:05

Enbart för dig, Mika. :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela