mhwc

.

Avskedsmiddag

Publicerad 2007-10-28 21:13:31 i Allmänt

Igår var vi några vänner och åt på Ming Palace; en i vänkretsen ska flytta till Göteborg där han har fått ett nytt jobb. En av de andra har tumme med Ming och stod för beställningen. Det var beställt för tio personer men det kom tretton. Det klarade Ming av galant, men man kan ana att de hade verkligen designat för tio pers. Det var nämligen fem olika rätter. som ställdes ut i två öar på bordet. Det var anka, friterad kykling, friterat fläsk, oxfilé (och det var det faktiskt) med ostronsås och en tofu med grönsaker och kryddor. Vi drack mest vatten och jasminte till.

Kyklingen var den mest spännande rätten, tunt strimlad filé som kryddats och friterats. Naturligtvis var det en massa grönsaker till i varje rätt. Till det friterade fläsket var det till exempel syltad ingefära och mango. Efteråt gick några av oss på Bishop's Arms och drack lite öl. Jag kan rekommendera Grolsch på tapp.

Det är lite vemodigt; folk man känner flyttar iväg och bekantskapskretsen splittras och krymper. Det är ju mera sällan som det flyttar in nya människor i den. Eller så är det bara jag som är ute för lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela