mhwc

.

Fransk pannkaka

Publicerad 2007-11-06 09:17:29 i Mat

På nordsidan av Medborgarplatsen, i hörnet på repslagaregatan, finns en liten restaurang, Medis Creperia. De serverar franska pannkakor. Jag åt en galette med spenat, kycklingfilé och roquefortsås. Galetten var mörk och stekt enbart på ena sidan och fint vikt över fyllningen (annars hade den inte fått plats på tallriken). Jag önskar nog att det varit en starkare smak av roquefort i såsen; den var mest salt.

Till efterrätt åt jag en crêpè med kanelstekt äpple och glass. Det var för lite glass på den, tre stycken spritsade rosor. Äpplet var skuret i klyftor, troligen gjort i ugn och sedan färdigstekt i kanel. Det var lite blekt i smaken vilket förvånar lite, det finns fortfarande bra frukt att hitta från höstens skörd.

Bäst var den torra normandiska cider jag drack till maten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela