mhwc

.

Dimmsyn

Publicerad 2007-11-18 09:53:11 i Allmänt

Efter sex dagar ser jag nu så pass bra att jag kan använda ett tangentbord - som jag kan sedan tidigare. Med ett par CTRL-+ i Eldräven kan jag också läsa vad jag skrivit.

Det jag har utsatt mina ögon för heter LASEK.  Det går till som så:

Först håller man bedövningsmedel i ögat. Sedan lågger man en ring runt hornhinnan, och droppar på en alkohollösning som löser upp ytan. Sedan skrapar man ytlagret åt sidan. Därefter använder man en laser för attförändra hornhinnas form. Man skrapar tillbaka ytan, lägger på en stödlins, och så är det klart.

Linsen får ligga kvar i ett par dagar, sedan tas den bort. Efter em vecka har man fått tillbaka tillräcklig synskärpa för att kunna gå tillbaka till jobbet.

Det var förvånande lite obehag. Efter ingreppet hade jag en känsla av skav i ögat (inte helt oväntat), och precis efter att läklinsen tagits bort var den riktigt obehaglig. Fyra dagar efter ingreppet hade jag just inget sådant kvar. Det som saknas nu är full synskärpa. Jag kan ännu inte läsa böcker, och text på TV och skärm är svårt.

Under sex månader ska jag ha UV-skyddande solglasögon när det är solsken ute. Jag har köpt ett par heltäckande svarta. Jag ser ut som en ganster.
Kommentarer

Postat av: Jens

Publicerad 2007-11-18 23:15:28

Vi vill se foton på dig i gansta-mode. :-)

Postat av: Mhwc

Publicerad 2007-11-22 13:07:33

Det kommer!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela