mhwc

.

Den lever trots allt

Publicerad 2007-12-12 22:24:03 i Datorer

Jag röjde lite på skrivbordet hemma och kom efter ett tag ner till en gammal bärbar dator som jag inte använt på ett tag. Det är en Mac; en "Power Book G3 Lombard" (som en "Wallstreet" men med ett brunt (brons säger reklamen) tangentbord, eller som en Pisco fast utan Firewire). Jag bättrade på den härom året med en 40GB HD istället för orginalet på 6GB, utökade minnet från 256MB till maximala 512MB och gav den ett nytt batteri.

Det blev en riktigt trevlig maskin när vi installerade MacOS X 10.3 på den, fullt kapabel att spela Civilization III på. I det ursprungliga MacOS 8 var det problem att få till WiFi, men med det nya operativet var det inga problem. Tiden gick, och en dag ville den inte starta. För att få igång den fick man nollställa dess PMU (Power Management Unit). Efter en stund ville den inte ens starta efter det, och jag har väl betraktat den som skrot.

Så stod jag där och tittade på den lilla svarta datorn. Jag kopplade in den och tryckte på startknappen - och den startade. Det var riktigt trevligt att se den komma till liv igen. Jag körde lite Civ-3 en stund för nostalgins skull. Så långt, så bra.

Men... nu kan jag ju inte kalla den för skrot längre när den går att få att fungera. Jag har kollat runt lite på olika forum, och det jag behöver byta ut är troligen logikkortet. Det är inte helt billigt, ungefär 1000 SEK och man får köpa det från USA. Jag känner mis som Burinams åsna...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela