mhwc

.

Tvättdags!

Publicerad 2007-08-05 17:14:47 i Allmänt

För ett antal år bestämde jag mig för att börja gå lite längre sträckor. Målet var, och är, att kunna gå 25 km med 30kg packning på 5 timmar. Bäst hittills är 25km, 15kg, 6 timmar... i vilket fall som köpte jag mig ett par kängor från Lundhags. De har hittils varit mycket bra, jag har avverkat många mil i dem. Det ultimata målet är naturligtvis att kunna ta del i fyradagars-marchen i Nijmegen och få en fin medalj, men kanske det är bortom vad som är fysiskt möjligt för mig.

Lundhags har en webbshop, med en fyndhörna. Där inhandlade jag en 'soft shell'-jacka i färgen mango (andra skulle kalla den senapsgul). Storleken var XXL, don efter person¹, och den passade rätt bra förutom armarna som var för långa². Kanske inte Lundhags designar sina modeller efter människor som jag, eller så är det i deras värld bara apor som har sådana storlekar? Jackan var förvånansvärt vattenavstötande - fram till första tvätten. Jag bestämde mig för att följa tvättråden nästa gång, och inhandlade "Granger's wash-in cleaner plus" och "Nikwax softshell proof". Dessa rekommenderades på tvättlappen i jackan.

Jag förstår att de rekommenderas... jag fick ju lite rabatt i affären så de två tillsammans kostade enbart 210 SEK. Nu, efter att ha tvättat två plagg, konstaterar jag att en flaska "wash-in cleaner" räcker till c:a fem plagg, och en burk "Softshell Proof" räcker till två ... det blir c:a 80 spänn per plagg per tvätt och impregnering.

Jag tror jag ska tvätta sällan.____
1/ En av mina arbetskamrater har en t-tröja med texten "I'm XXXL, and so is my mouth". Säger han, han har aldrig haft den på sig.
2/ De har jag låtit lägga upp, för den facila kostnaden av 350:-. Det blev rätt bra, iallafall mycket bättre än vad jag själv kunnat göra.

Kommentarer

Postat av: Bive

Publicerad 2007-08-05 17:26:18

Jag har gett upp allt vad impregnering heter. Teflonbehandlade plagg tycker jag funkar fin-fint. Visst, blir dom smutsiga så riskerar man läckage i samma klass som Titanic, men då tvättar man dom och tar ett varv med strykjärnet och så är dom i fin form igen.
Eller så kan man ju alltid stanna hemma framför brasan med en god bok och en väl utvald malt ;)
Nu ska vi plocka svarta vinbär, saft kommer det att bli lite senare i kväll.
/Bive

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela