mhwc

.

Port Ellen, Cyberkaféet

Publicerad 2007-08-11 14:42:06 i Resa

äåöÄÖÅ svenska tecken att kopiera och klistra in (engelskt tangentbord).

Det finns ett cyberkafé på Islay, det ligger i Port Ellen som är den stora orten på sydsidan. Kanske man ska säga att det är ett av fem större samhällen på Islay; Bowmore, Port Ellen, Port Askaig, Port Charlotte och Bridgend. Det syns en viss trend i namnen; det märks att hamnar har varit viktigt här historiskt sett. Dessa samhällen delar på större delen av öns befolkning om c:a 3000 personer. Det ger en känsla av norrlandskommun.

Det är lätt att köra bil här. Trafiken är inte så farlig, men det går undan. Vägarna är naturligtvis smala och inte så bra, och av och till dekorerade med får eller kor. Parkering är inget problem, bara stanna bilen där du tycker, på en sida som faller dig i smaken. Det gör lokalbefolkningen. I detta är de närmaste franska i stilen, på klassiskt Strasbourg-vis, en stor stad där jag tidigare observerat beteendet.

Nu till en stämningsbild.image3

 
Detta visar hur det ser ut från väster när man tittar på Bruichladdichs destilleris lagerlokal. Nedåt höger ligger Stora Vägen mellan Port Charlotte och Bridgend, och utanför den ligger Loch Indaal. Uppåt vänster ligger BBB, Bruichladdich Bed and Breakfast där vi bor. Det är ett fint ställe, i mångt och mycket som ett svenskt vandrarhem - bortsett från att det står en flaska tolvårig Bruichladdich på skänken i matsalen. Det är bara att låta sig väl smaka. Bilden ovan är efter ett par glas för mycket.

Vi har också köpt lite egen whisky; jag har efter vår visit till Glasgow en Auchentoshan Queen Elisabet II, som enbart kan köpas på den båten eller på destilleriet. Eftersom fartyget ifråga sålts till Dubai kommer det nog att bli en sällsynt dryck framöver. Jens, min bror, har handlat två stycken valincher¹ från tidigare år. Vi har provat en, The Queens Award Edition. Den var mycket god, nästan i klass med The Babe som vi handlade senast.

____
1/ Det lär betyda "tunntjuv" på franska. Det är en flaska som tappas upp direkt i Bruichladdichs affär (The Laddie Shop) ur en tunna där belägen. Tunnan är utvald för sin utsökta kvalité.äåöÄÖÅ

Kommentarer

Postat av: Michel

Publicerad 2007-08-13 13:45:04

Tjena Mats
Trevlig kuriosa att läsa såhär efter lunch-komat.
Väntar ivrigt på mer trevlig läsning från din resa, och i synnerhet vilka whiskeys som ni stöter på.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela