mhwc

.

Nya inverterade höjder

Publicerad 2007-08-01 17:40:57 i Musik

För att undvika att drabbas av samma öde som många "One Blog Post Wonders" är det dags att skriva ett nytt inlägg. Ämnet har behandlats i humoristisk stil på userfriendly, här, här och här. Nu till något helt annat.

Under förra året (anno domini MMVI) komm det ut en låt av Aborrjägaren (direkt överssättning av Basshunter...) som spelades utan hejd i skvalkanalerna på radion. Låten hette 'Boten Anna' och blev listetta i bland annat sverige (iallafall enligt svenska wikipedia). Musiken har precis vad som behövs för att regerera på dansgolvet; basen är tydlig och stadig. Inga udda taktarter här inte, det rullar på i klassisk fyrtakt. Så långt är allt väl. Tyvärr finns det text till musiken också. Den inleds med "Jag känner en bot, hon heter Anna, Anna heter hon". Redan här har lyssnaren med känsliga språköron fått skavsår i hörselgången. Det här är fullt i klass med vad Per Gessle kan producera i sina sämsta stunder. Till exempel (ur På Promenad Genom Stan):

Men jag tog min hatt
Och trolla fram en skatt
En promenad genom stan

Det var en fantastisk skatt som kom upp ur den hatten.

Häromdagen begick jag misstaget att lyssna på musiken som spelades i gymmet. Det var något som lät precis som 'Boten Anna', men här inleddes texten med 'Det var en gång en fågel, ja en fågel han bodde på landet och Roger hette han.' Det lät som Aborrjägaren och lyriken var lika usel varför jag trodde att han gjort en repris på sig själv, varför ändra ett vinnande koncept? Lite försiktiga efterforskningar gav dock vid handen att det faktiskt fanns ännu sämre producenter av musi och lyrik; bandet heter 'Laser Inc'.

Det hade kunnat vara roligt om det varit en travesti. Nu var det inte det, det var på fullt allvar. Ännu värre, låten är populär!

Det finns ingen botten i dyn. Tacka vet jag P3bubbel.

Kommentarer

Postat av: Mika Perälä

Publicerad 2007-08-02 00:22:59

Hmm, länkarna till Userfriendly verkar inte fungera?
Och jag håller helt med dig om att
o/~ Boten Anna... o/~
skär hårt i en!
Kul också att se att det är någon mer än jag som skriver ihop i alla fall till ett ord! Är det förresten en giltig konstruktion i svenskan? Äh, who cares! Jag kommer fortsätta skriva så iallafall!

Postat av: Mhwc

Publicerad 2007-08-02 10:46:01

Tack för felrapporten, jag har lagat länkarna.
Jag vet att vi har olika musiksmak, men det här är ju MIN blogg. :)
Skönt att det finns någon annan som inte lider av särskrivningssjukan.

Postat av: Mika Perälä

Publicerad 2007-08-03 12:22:17

Sweet! Och nu har jag sett stripparna! Hehe, ex-blogger. Mmm, är inte där än, själv :)
Japp! Och jag håller med dig i din musiksmak, texten till låten Boten Anna gör ont alltså!
Nä, in te ja g i nt e!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela