mhwc

.

Plommonskärnsmandelslikör.

Publicerad 2013-09-07 15:12:00 i Mat

Nu mognar plommonen och det blir en massa plommonkärnor över. Av dessa kan man göra en likör som är förvillande lik amaretto.

Med en nötknäppare, knäck 100 plommonkärnor(0). Lägg mandlarna i en tät burk(1). Häll på 3dl renat brännvin. Låt dra i 3 månader. Sila av mandlarna, blanda ner 0,5dl strösocker, 0,5dl farinsocker, och 1dl vatten i spriten. Skaka om då och då så att sockret löser sig. Spara i någon månad(2). Njut.

____
0/ Man kan samla kärnor under några dagar; 100 plommon på en dag är kanske lite för mycket (per person)...
1/ T.ex en sådan där glasburk med lock med gummipackning.
2/ Den som väntar på något gott... väntar.

Om

Min profilbild

Mhwc

Jag är en lätt medelålders man med smak för intellektuella äventyr. Om du, mot förmodan, vill komma i kontakt med mig så är min epostadress förnamn.efternamn@gmail.com. Eller så kan du lämna en kommentar på senaste inlägg. Det har hänt att jag svarat - ibland efter 9 månader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela